Zelf walvissen zien

Waar zelf walvissen zien?

Wie wil niet eens een bruinvis, dolfijn of walvis in het echt zien? Walvisachtigen blijven altijd tot de verbeelding van mensen spreken. En daarmee maakt het willen zien van walvissen vaak onderdeel uit van een reis, vakantie of zelfs het bepalen van de vakantiebestemming.

Het doel van deze pagina’s en wereldkaart is de bezoeker snel voor te lichten over waar hij/zij in en buiten Europa walvissen kan spotten en hoe? De informatie hebben we merendeels verkregen uit eigen ervaringen, reizen en contacten. Alleen locaties waar organisaties werken die naar onze mening respect hebben voor dier, natuur en mens beschrijven wij op onze pagina’s. De hieronder geplaatste informatie heeft dan ook niet de intentie compleet te zijn en we roepen dan ook de lezers op hun eigen ervaringen met ons te delen.   

Sinds januari 2021 bieden we in samenwerking met All for Nature ook zelf een walvisreis aan naar Zuid Afrika, “A whale of a trip”.  

Daarnaast wijzen wij er op dat Stichting Rugvin regelmatig ééndaagse en tweedaagse weekend cursussen organiseert op en aan de Oosterschelde voor de geïnteresseerde walvisspotter. Tijdens de cursussen presenteren wij modules over wat walvissen zijn, hoe deze te herkennen en te fotograferen. Klik op deze link voor de meest actuele informatie over ééndaagse cursussen en weekendcursussen.

Goede informatie over het spotten van walvisachtigen in boekvorm vind je in de “Observatiegids voor walvissen en dolfijnen (Europa)” van Mark Carwardine of in de gids “Walvissen kijken in Europa” van Martijn de Jonge (2012). Zie ook onze gidsen en literatuur pagina

Op deze pagina vind je per werelddeel de informatie die we je kunnen bieden. Ga direct naar Europa, Afrika, Noord Amerika, Azië, Australië of klik op een marker op de kaart voor informatie over de betreffende walvis spot locatie. 

Over deze walviskaart

Deze kaart is gebaseerd op Google Maps, en biedt alle standaard functionaliteiten zoals je gewend bent van Google Maps, zoals in- en uit zoomen, satellietweergave, een locatie via streetview bekijken etc.

  • Met het vierkantje rechtsboven kun je de kaart beeldscherm vullend openen. Via dit zelfde vierkantje kun je het volledige scherm ook weer afsluiten
  • Door het kleine poppetje rechts onderin naar een plek op de kaart te slepen kun je streetview openen (indien beschikbaar)
  • Als je streetview weer wilt verlaten klik je op het kleine pijltje in de linker bovenhoek.
  • Met de plus en min buttons in de rechter onder hoek kun je in en uitzoomen.

Europa

Walvissen spotten in IJsland

Voor veel mensen zal een bezoek aan IJsland waarschijnlijk hoog op hun wensenlijst staan. En dat niet alleen vanwege de prachtige landschappen, bergen, vulkanen, gletsjers en zwarte stranden, maar zeker ook omdat je er heel goed walvissen kan zien!
Lees meer

Walvissen spotten in Nederland

Hoewel Nederland niet bekend staat als walvisland is het eigenlijk helemaal niet moeilijk om in ons land walvisachtigen te zien, dit geldt in ieder geval voor de bruinvis. Lees meer

Walvissen spotten in Noorwegen

Andenes ligt op het puntje van Andoy, het noordelijkste eiland van de Lofoten in Noorwegen. Het is een kleine havenplaats met voldoende voorzieningen en het hele jaar walvissen.
Lees Meer

Afrika

Walvissen spotten in Namibië

Langs de zuidwestkust van Afrika stroomt de koude Benguelastroom. Deze golfstroom is afkomstig van de Zuidzee rond Antarctica en voert veel voedsel mee naar het noorden langs de Namibische kust tot aan Angola.
Lees meer

Noord Amerika

Azië

Oceanië

Leave a Reply

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...