Twee bultruggen
23
jul
2018

Walvissen spotten vanaf Stena Line veerboot

Op veel plaatsen in Europa zijn relatief makkelijk walvissen te zien. Maar veelal weet men het niet. Uitstekende platformen voor observatie worden gevormd door de veerboten die op tal van routes tussen de Europese landen varen. Naast de goede mogelijkheid om vanaf de veerboten tussen Nederland en Groot Brittannië bruinvissen te zien zijn er tal van andere veerdiensten die de moeite van het proberen waard zijn.

RouteMap ECMC

RouteMap ECMC

Zo voer jaren achtereen een veerboot vanuit Portsmouth naar Bilbao. Op misschien wel de beste route van Europa! Bovenop het helikopterdek was een speciaal platform vanwaar je blauwe, noordse en gewone vinvissen, grienden en diverse dolfijnachtigen kon waarnemen. Deze veerboot (de Pride of Bilbao) enkele jaren geleden uit de vaart genomen. Momenteel vaart een schip van Britanny ferries van Portsmouth naar Santander en Plymouth. Zie hiervoor ook ons cursusaanbod.

Twee bultruggen

Twee bultruggen

In de Middellandse zee zijn de meeste veerdiensten van het vaste land (Frankrijk of Italië) naar Corsica perfect! En ook het walvisreservaat tussen Corsica, Sardinië en het vaste land (de Pelagos) toont vanaf de veerboot vaak veel walvissen. het grappige en het vreemde is echter dat niemand aan boord dit weet. De zee is in de zomer vaak erg rustig en de zon schijnt. Als je een verrekijker meeneemt en enig geduld hebt is de kans bijna 100% dat je een gewone vinvis of potvis zult zien!! Daarnaast is de kans op een grote groep gewone of gestreepte dolfijnen ook aardig groot.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...