Whallie de Poo

Stichting Rugvin heeft een eigen kinder(voor)leesboek! Het heet Whallie de Poo: een walvispoepverhaal. Ja inderdaad…. het gaat over poep. Walvispoep! “He getsie!”, denk je nu misschien. Nou… daar denkt Whallie toch wel heel anders over! 😉

In ‘Whallie de Poo’ wordt op een eenvoudige en illustrerende manier het belang van walvispoep en plankton voor het klimaat en de oceanen verteld. We denken bij CO2 en zuurstof eigenlijk altijd aan bomen… Maar er is nog een hele grote ’speler’. Samen met de (eigen)zinnige bultrug Whallie, gaat de ‘ik’-persoon op zoek naar antwoorden op bijzondere vragen en betrekt hierbij – midden op zee! – andere mensen om mee te denken in het klimaatvraagstuk. Vooral ‘samen’ staat centraal. En avonturen beleven uiteraard: van een grot bezoeken met een walvisskelet tot ontmoetingen met dolfijnen. (Voor)leesboek voor basisschoolkids vanaf circa groep 6.

De auteur heeft in het boek haar eigen (walvis-) ervaringen als inspiratiebron gebruikt. Met de aankoop van dit kinderboek doe je direct een donatie aan Stichting Rugvin!

Je bestelt het boek via onze partner PLNKTN – duurzame producent van algen superfood – via deze link.

Whallie de Poo is ook fysiek verkrijgbaar in de winkel van Burgers’ Zoo in Arnhem, bij De Wereldwinkel in Bergen op Zoom, Lotje in Bergen op Zoom en boekenwinkel Dieleman in Tholen.

Auteur: Nicolle van Groningen. Illustrator: Lara de Die. Vormgever: Maarten Rutten. Tekstredactie: Annemieke Weijts.

ISBN: 978-90-903633-3-2 / 40 pagina’s / formaat: 21×21 c

Binnenkort ook in het Engels verkrijgbaar met de vertaling door Cintia Casarino en eindredactie door Jocelyn Elson-Riggins.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...