Whallie de Poo

Stichting Rugvin heeft een eigen kinder(voor)leesboek! Het heet Whallie de Poo: een walvispoepverhaal. Ja inderdaad…. het gaat over poep. Walvispoep! “He getsie!”, denk je nu misschien. Nou… daar denkt Whallie toch wel heel anders over! 😉

In ‘Whallie de Poo’ wordt op een eenvoudige en illustrerende manier het belang van walvispoep en plankton voor het klimaat en de oceanen verteld. We denken bij CO2 en zuurstof eigenlijk altijd aan bomen… Maar er is nog een hele grote ’speler’. Samen met de (eigen)zinnige bultrug Whallie, gaat de ‘ik’-persoon op zoek naar antwoorden op bijzondere vragen en betrekt hierbij – midden op zee! – andere mensen om mee te denken in het klimaatvraagstuk. Vooral ‘samen’ staat centraal. En avonturen beleven uiteraard: van een grot bezoeken met een walvisskelet tot ontmoetingen met dolfijnen. (Voor)leesboek voor basisschoolkids vanaf circa groep 6.

De auteur heeft in het boek haar eigen (walvis-) ervaringen als inspiratiebron gebruikt. Met de aankoop van dit kinderboek doe je direct een donatie aan Stichting Rugvin!

Je bestelt het boek en de boekenleggers HIER. Verzending vanaf 29-08-2022. Whallie de Poo is vanaf volgende week (29-08-22) ook fysiek verkrijgbaar bij boekenwinkel Dieleman in Tholen (https://www.dieleman-tholen.nl) 

Auteur: Nicolle van Groningen. Illustrator: Lara de Die. Vormgever: Maarten Rutten. Tekstredactie: Annemieke Weijts.

ISBN: 978-90-903633-3-2 / 40 pagina’s / formaat: 21×21 cm...........................................................................................................................................
DIY-werkblad voor het maken van het 'boekenlegger'-koord (DIY-pakketje is optie bij bestelling)

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...