Vrijwilligers

Zonder de vrijwilligers zou Stichting Rugvin haar werk niet kunnen doen. Deze momenteel ca 50 mensen werken mee aan de walvismonitoring op de veerboten, gaan met ons Zeevarken de Oosterschelde op, of zetten zich in voor onze social media en het geven van lezingen of workshops.   

Mayke en Kirsten spelen het Walvispoepspel en het Foto ID spel met bezoekers.

Achtergronden vrijwilligers

De vrijwilligers hebben diverse achtergronden. Velen hebben een ecologische opleiding en zijn door middel van hun afstudeeronderzoek of stage, of op een andere beroepsmatige manier, betrokken geraakt. Een aantal teamleden is werkzaam bij andere NGO’s (waaronder WWF en Stichting de Noordzee), onderzoeks- en of adviesbureaus en overheidsorganisaties. Een deel van de vrijwilligers heeft ervaring opgedaan met het observeren van walvisachtigen bij Britse organisaties als de CRRU, ORCA of Seatrust. Anderen zijn afkomstig van de Zoogdiervereniging en de van oorsprong Britse organisatie Whale and Dolphin Conservation Society (WDCS). Allemaal zijn we natuurlijk geïnteresseerd in het monitoren en observeren van walvisachtigen. 

Maar we hebben gelukkig ook vrijwilligers die zich inzetten achter de PC voor het analyseren van de data, het plaatsen van social media posts of het schrijven van berichten op onze website. 

Diederik en Nathalie op de uitkijk.

Vrijwilligers zetten zich in op de volgende activiteiten:

  • Monitoren van walvisaschtigen vanaf de Stena Line veerboten tussen Hoek van Holland en Harwich in Engeland.
  • Bruinvistelling op de Oosterschelde: 1 keer per jaar varen we met zo’n 8-9 boten in linie de Oosterschelde af om bruinvissen te tellen. 
  • Foto-identificatie Oosterschelde: Vanaf het voorjaar tot in het najaar varen vrijwilligers op de Oosterschelde, met ons eigen Zeevarken en als hoofddoel het maken van bruinvis foto’s voor onderzoek.
  • Ontwerpers voor folders, T-shirts.
  • Technische personen: voor het onderhoud van onze boot of Studio Bruinvis.
  • Lezingen, workshops etc. 
  • Sponsor- en subsidezoekers, voorstelschrijvers. 

Is dit ook iets voor jou?

Neem dan contact op met Stichting Rugvin om eens kennis te maken. Wellicht kun jij ons helpen om onze activiteiten uit te breiden! Voor vrijwilligerswerk op de Oosterschelde is het een voordeel als je in de buurt van de Oosterschelde woont. Voor het foto-identificatieteam is het bezit van klein vaarbewijs I en II en/of een goede camera een pre. 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...