Fotogalerijen

De mensen van Stichting Rugvin zijn ervaren fotografen en zijn vaak op zee te vinden in binnen- en buitenland, waar ze vele foto’s maken van walvisachtigen in diverse omstandigheden. Naast foto’s van walvisachtigen zullen ook af en toe beelden van mariene landschappen en ander marien leven worden getoond. 

In de onderstaande galerijen vindt u per fotograaf een selectie van het fotografiewerk dat voor verkoop wordt aangeboden. Heeft u belangstelling voor een of meerdere foto’s dan kun u dit aangeven door een mail te sturen naar rugvinfoundation@gmail.com. Geeft u ajb aan voor welke foto (nummer en fotograaf) u belangstelling heeft. Hiermee ondersteunt u het werk van Stichting Rugvin. 

De foto’s zijn voor alle media*, overheden, instituten en particulieren te koop. Prijzen worden vastgesteld in overleg. Foto’s horende bij een geplaatst media-artikel worden voor eenmalige plaatsing kosteloos geleverd. 

Frank Zanderink 

Frank is ecoloog en een van de oprichters van Stichting Rugvin en Ocean in Motion. Op het water neemt hij altijd zijn camera’s mee. Hij is regelmatig op de Oosterschelde en de Noordzee te vinden. Ook heeft hij veel gereisd, veelal op zoek naar grote zoogdieren en dan vooral naar walvisachtigen. Hij bezocht hiervoor o.a. de Middellandse Zee, de Zuid Afrikaanse kust en de westkust van Noord Amerika (Monterey Bay en Vancouver island)). Hier heeft hij naast de vele walvisachtigen ook veel dieren op het land gefotografeerd. 

Ernst Schrijver 

Ernst heeft naast toeristische reizen, voor zijn eerdere werk als marine bioloog en marine mammal observer een hoop wereldzeeën gezien en bevaren. Fotografie is voor identificatiedoeleinden een belangrijk onderdeel van zijn werk geweest. Hoewel zeeleven vaak een verre glimp laat zien, benaderen sommige dieren af en toe een boot. Dan is het al helemaal fijn om een camera mee te hebben. Naast zeezoogdieren heeft Ernst een grote database aan dierenfoto’s van onder andere zeevogels.

Nynke Osinga 

Nynke is bioloog en gespecialiseerd in de bescherming van zeezoogdieren. Nynke doet sinds de de start van Rugvin in 2005 bruinvisonderzoek. Ze schreef een proefschrift over zeehonden. Hier zie je  een aantal foto´s van haar van zeezoogdieren in Nederland en een aantal foto´s gemaakt tijdens reizen naar kustgebieden in andere landen.

Nicolle van Groningen 

Nicolle heeft al vanaf haar twaalfde een passie voor fotograferen en was op die leeftijd al te vinden in doka’s spelend met licht en schaduw van haar eigen creaties. Ondanks dat fotografie een hobby is, heeft ze honderden dierenfoto’s gepubliceerd in voornamelijk lesmethoden en tijdschriften. Sinds haar afstudeeronderzoek naar het gedrag van dolfijnen, probeert ze zo vaak mogelijk op ‘walvisjacht’ te gaan. Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Noorwegen, Panama zijn een aantal van haar reisbestemmingen. Walvissen fotograferen ervaart zij als een zeer uitdagende tak van sport en ze heeft ook vaak haar camera bewust aan de kant gelegd en gewoon gekeken, genoten. Foto’s kunnen voorzien worden met een tekst. Nicolle is Zoölogisch ingenieur en Onderwijskundige, is eigenaar van adviesbureau Seanic en bestuursvoorzitter bij Stichting Rugvin.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...