Publicaties & Media

Publicaties en media (krant, website, radio en tv) 

Met onze onderzoekende instelling en het feit dat we regelmatig wat te melden hebben vanuit onze monitoring op de Noordzee, de onderzoeken op de Oosterschelde en de diverse communicatieve activiteiten zijn we regelmatig in het nieuws. Ook schijven we onze bevindingen op in artikelen en worden daarin gepubliceerd. Ook hebben we onze eigen bruinvisfolder. Daarnaast geven we presentaties en lezingen in Nederland of daarbuiten. Hieronder vindt je een overzicht van de belangrijkste communicatieve uitingen.  

De bruinvisfolder 

Om het bewustzijn van en kennis over walvisachtigen in de Noordzee en de Oosterschelde te vergroten heeft Rugvin in 2018 een folder uitgebracht over de bruinvis (Phocoena phocoena). De bruinvisfolder bestaat uit een grote poster met op de achterzijde/binnenzijde informatie over de Nederlandse walvisachtigen en de onderzoeken en activiteiten van Stichting Rugvin. De folder wordt aan boord van de Stena Line veerboten Hollandica en Britannica en tijdens diverse activiteiten zoals infomarkten gratis meegegeven.

European Cetacean Society (ECS)

Stichting Rugvin is regelmatig aanwezig op de conferenties van de European Cetacean Society (ECS), die ieder jaar in een andere Europese plaats worden georganiseerd. Tijdens de conferenties worden de diverse onderzoeksresultaten die in Europa worden vergaard gepresenteerd door het geven van een korte mondelinge presentatie of door middel van een poster.

ECS 2008, Egmond aan Zee
In 2008 presenteerde Rugvin bij de conferentie een poster over de verspreiding van walvisachtigen tussen Hoek van Holland en Harwich. Klik hier om de poster te bekijken.

ECS 2010, Stralsund
In 2010 presenteerde Rugvin een poster over haar onderzoek naar bruinvissen in de Oosterschelde. Klik hier om de poster te bekijken.

ECS 2012, Galway
In 2012 presenteerde Rugvin een poster over haar foto-identificatieonderzoek naar bruinvissen in de Oosterschelde.

ECS 2016, Madeira
In 2016 presenteerde Rugvin een poster over haar foto-identificatieonderzoek naar bruinvissen in de Oosterschelde.

WMMS/ECS 2019, Barcelona
In 2019 presenteerde Rugvin een poster over Studio Bruinvis.

Radio en Televisie

Op Dierendag 2019, was er vanuit BNN/VARA een Vroege Vogels uitzending over de Zuid-Hollandse Zeeuwse Delta met daarin ruime aandacht voor ons Bruinvis Foto ID programma. 

 

In 2011 maakte het NOS journaal een verslag van onze bruinvistelling op de Oosterschelde, zie hier de link NOS Nieuws – Zomercolumn- Bruinvissen tellen op de Oosterschelde

Divers 

Naast het uitbrengen van (populair) wetenschappelijke publicaties is er de afgelopen jaren ook diverse malen over het werk van stichting Rugvin geschreven in andere natuurmagazines.

National Geographic
Het artikel “De bruinvis is terug” verscheen in de Nederlandse National Geographic in januari 2011.

WNF Panda
Het artikel “Handen uit de mouwen voor de natuur” in WNF Panda 2011.

 

 

 

 

Rugvin Frank in Panda 2011

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...