Bruinvis fotosafari

In het voorjaar van 2018 zijn we gestart met het aanbieden van fotosafari’s op de Oosterschelde. U vaart minimaal een dagdeel mee met het foto-identificatieteam van Stichting Rugvin en wordt in de gelegenheid gebracht bruinvissen in de Oosterschelde te zien en te fotograferen.

Het foto-identificatieteam aan het werk vanaf het Zeevarken.

U vaart onder begeleiding van vrijwilligers van Stichting Rugvin. Het team bestaat uit minimaal een schipper met vaarbewijs I en II, een fotograaf en eventueel een extra observer. U bent de derde of vierde persoon aan boord. De haven van Kats is het startpunt van de tocht. We varen met ons eigen ‘Zeevarken’, een Rigid Inflatable Boat (RIB) van het type BRIG Falcon 500 lux. Afhankelijk van het weer en de getijdenstroming wordt een route uitgestippeld waarbij de trefkans op het zien van bruinvissen zo hoog mogelijk is. Een tocht duurt minimaal 3 uur, maar kan bij gunstige weersomstandigheden ook de hele dag duren om het aantal ontmoetingen met bruinvissen te optimaliseren. Tijdens de tocht leert u over het gedrag van de dieren in de Oosterschelde, krijgt u informatie over de verschillende individuele bruinvissen die in de Oosterschelde leven.

 

Soms hebben we geluk en komt een bruinvis vlak langs de boot zwemmen.

Voor € 95,- kunt u mee aan boord (één persoon per keer). In overleg met u worden data geprikt. Dit is mogelijk van mei t/m september. We varen alleen bij windkracht 2 of minder, waardoor pas één tot twee dagen van te voren wordt bepaald of een tocht definitief door kan gaan. In 2018 zijn tijdens alle foto-identificatietochten bruinvissen gezien. Hoe lang en hoe dichtbij de dieren worden gezien varieert per tocht. Indien er tijdens uw fotosafari toch geen bruinvissen worden gezien, krijgt u een gratis herkansing.

U kun zich aanmelden door ons een email te sturen

 

 

Een sfeerimpressie van een succesvolle foto-identificatietocht in 2018.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...