Afrika walvisreis 2023: “A whale of a time!”

Stichting Rugvin organiseert in samenwerking met “All for Nature Travel” een Walvisreis naar Zuid Afrika. Het vertrek in 2023 staat gepland voor 31 augustus en terugreis op 16 september. De inhoudelijke reis is speciaal bedoeld voor natuurliefhebbers die graag walvissen en dolfijnen willen zien, maar er ook veel over willen leren. 

Bultrug bij Hermanus Zuid-Afrika (F. Zanderink)

Het is de eerste reis, het is meer een lange avontuurlijke excursie, die Stichting Rugvin samen met All for Nature aanbiedt. Al 10 jaar lang organiseert All for Nature Travel reizen naar de mooiste plekken op aarde en dat doet ze zo duurzaam mogelijk. Stichting Rugvin heeft in 2017 en 2019 de Zuid Afrikaanse kust verkent, op zoek naar goede walvislocaties, safaricompagnies en onderzoekers die hun walvisverhalen willen vertellen. En nu bundelen we onze ervaringen!

We starten in Kaapstad, bezoeken het Kaapse schiereiland met Kaap de Goede Hoop en we gaan op zoek naar pinguïns en een eerste whale blow vanaf de Atlantische oceaan. De reis gaat verder via Hermanus waar we de oceaan een tweetal keren opgaan en krijgen hier van een van de onderzoekers een lezing over de Zuidkaper en de andere walvisachtigen die hier dichtbij de kust vertoeven. Je mag hier naast de zuidkapers, ook bultruggen en Brydes walvissen verwachten naast witte haaien, pelsrobben en menige zeevogel.

Twee zuidkapers voor de kust van Hermanus (ZA 2019)

De reis gaat voort langs De Hoop reserve, Knysna Nationaal Park, Port Elisabeth/Algoa Bay en we eindigen tussen de olifanten in Addo National Park. Wat we hier allemaal kunnen gaan zien is te veel om op te noemen, maar denk aan gewone dolfijnen, tuimelaars, bultrugdolfijnen en misschien zelfs wel orka’s, die nu regelmatig in Algoa Bay gezien worden.

Daarnaast bieden de natuurparken van de kuststrook volop andere bijzonder dieren en planten. Denk aan olifanten, buffels, neushoorns, buffels, luipaarden, zebra’s, bavianen, gevlekte hyena’s, hartebeesten, ibissen, zeearenden etc.

 

Langsnuit gewone dolfijnen (Dephinus capensis) tijdens de "Sardine Run" (FZGeD 2)

Wil je meer over de reis ” A whale of a time” weten; de boekingsmogelijkheden, kosten, uitgebreide invulling van het programma etc. dan verwijzen we je graag door naar de betreffende pagina’s van onze partner All for Nature Travel. Je kunt nu boeken of je geheel vrijblijvend op de geïnteresseerdenlijst laten zetten.

Wij kijken er in ieder geval ontzettend naar uit om onze kennis en ervaringen bij deze reis in te zetten en er iets onvergetelijks van te maken!

Gevlekte hyena, Addo NP (F. Zanderink)
Bultrug met jong voor de kust van Hermanus (F. Zanderink)
Twee bultrugdolfijnen voor de kust van Knysna, ZA. (Foto: F. Zanderink)
Jonge olifant in Addo NP (F. Zanderink)

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...