De Whale Poo Seamulation

Walvissen zijn de ingenieurs en landbouwers van de oceaan! Ze hebben een ongekende enorme invloed op het mondiale ecosysteem. Met hun uitwerpselen bemesten ze het fytoplankton dat de CO2 uit de atmosfeer absorbeert en de zuurstof produceert die wij inademen. Het zijn kortom klimaatingenieurs, die tevens er ook voor zorgen dat hiermee de voedselkringloop ook blijft draaien in zee. Om dit inzichtelijk te maken hebben we de Whale Poo Seamulation ontwikkeld. Dit is een interactieve webpagina waarbij JIJ de oceaan kan besturen! 

Veel aandacht gaat uit naar de bescherming van walvissen, dolfijnen en bruinvissen en dat is terecht. Maar walvisachtigen zijn om nog meer redenen het beschermen waard. Ze beschermen zelfs de hele planeet! 

Walvissen zijn namelijk de ingenieurs én de landbouwers van de zee. Ten eerste zorgen zij voor de bemesting van het fytoplankton met hun specifieke poepgedrag. De walvispoep ofwel “whale poo” is essentieel voor de groei van fytoplankton. Fytoplankton produceert maar liefst 50% van de zuurstof die wij gebruiken! En ze absorberen wel 40% van de koolstofdioxide, CO2, die wij uitstoten! Daarnaast zorgen deze dieren dat hun mest ook wereldwijd verspreid wordt door hun migratie van voedselgebieden naar voortplantingsgebieden. Diep duikende walvissen, zoals de potvis, stuwen nutriëntrijk zeewater naar boven. Tenslotte slaan walvissen veel koolstof (van CO2) op in hun lichaam. Wanneer zij sterven, blijft dit voor duizenden jaren op de zeebodem liggen. Daarmee komt het dus niet in de atmosfeer komt. 

Whale Poo Seamulation startpagina

Als je de Seamulation start word je uitgedaagd het klimaat en de biodiversiteit in de oceanen te herstellen en daarbij ook de economische waarde van de walvissen te vergroten. Je zult zien dat dit hand in hand gaat.! 

Probeer diverse scenario’s en lees zoveel mogelijk achterliggende informatie over de hier bij gebruikte en belangrijke dieren en planten.  

De Whale Poo Seamulation wordt mede mogelijk gemaakt door de Whale Poo Ambassadors van Stichting Rugvin, Kledingmerk Joe Merino en de webdesigners van NOMAXX. 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...