28
feb
2023

Ga je naar de European Cetacean Conference in O Grove, Spanje? Geef je dan op voor onze Whale Poo workshop

Op maandagochtend 17 april 2023 organiseert Stichting Rugvin samen met de Whale and Dolphin Conservation (WDC) uit het Verenigd Koninkrijk een workshop over de rollen die walvissen, dolfijnen en bruinvissen spelen in de oceaan, met betrekking tot biodiversiteit en klimaat. De workshop vindt plaats tijdens de European Cetacean Society conference in O Grove, Spanje (16-20 april 2023). 

Blauwe vinvis poept.
Whales as Oceanic engineers

De workshop bestaat uit een inleiding over de rol die walvissen spelen met betrekking tot biodiversiteit en klimaat. Onderwerpen als walvispoep, de walvispomp, walvismigratie routes en carbon sink komen ruim aan bod. Aan de hand van een Powerpoint Presentatie met extra aandacht voor de rol van de bruinvis wordt dit besproken. Dan wordt er groepsgewijs een interactieve “whalepooseamulatie” gespeeld op een groot bordspel (zie foto) en tevens op een interactive website.

Na de koffiepauze zal er in een discussiespel/ronde gesproken worden over verdere oplosssingen, de geringe aandacht die dit momenteel (nog) maar kijgt t.a.v. bosbescherming en technische oplossingen en hoe dit te veranderen. 

’s Middags krijgt dit een vervolg met een workshop van het WDC. 

Opbouw van de whalepooseamulation game tijdens cursus 2022

De workshop start maandagochtend 17 april om 09.00 en duurt tot ca 12.00. De precieze locatie (zaal) wordt na aanmelding naar je toegestuurd en wordt op de ECS in O Grove aangeduid. 

Geïnteresseerd? Geef je dan op via email hidden; JavaScript is required of ga voor meer info over de workshops naar de betreffende ECS pagina. 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...