31
jan
2023

In lieve herinnering Femke Vergeest

Op 19 januari 2023 is Femke Vergeest overleden. Ze was de vrouw van Rugvin directeur Frank Zanderink. Ze is op 27 januari begraven op natuurbegraafplaats Koningsakker te Arnhem. 

Femke zette zich heel haar leven in voor het leven van mens en natuur op onze planeet. En zonder dat de meesten het wisten ook voor Stichting Rugvin. Naast kleine hand- en spandiensten en meevaren op de Stena Line als invallend observer maakte zij het mogelijk dat Frank al zijn werktijd aan Rugvin kon besteden. Dat was voor haar heel vanzelfsprekend! 

Voor haar was het verbinden van mensen met elkaar en met de natuur de drijfveer. Femke werkte voor Greenpeace Nederland, Wereldnatuurfonds Zambia, Staatbosbeheer en P2. Daarnaast was ze oprichtster van Earth Education and Muir Treks.

 

Femke leerde Frank kennen in de Greenpeace Kerngroep Wageningen. Hier zetten zij zich als voorlichters en trainers in mbt stopzetten walvisjacht en acties t.a.v. verontreiniging van de Noordzee. In 1993 trouwden zij. Kort daarop vertrokken ze naar Zambia. 

herdenkingskaart Femke Vergeest

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...