29
aug
2023

Zeer succesvolle “Walvispoep” workshops op de Azoren.

Stichting Rugvin is de afgelopen maand op de Azoren geweest voor het geven van WhalePooAmbassador lezingen en workshops over de ecologische rol die walvisachtigen spelen in de zeeën en oceanen. 

Medewerkers van walvissafari en onderzoeksorganisatie Terra Azul spelen en bespreken het Walvispoepspel. (S. Suciu)

Kennisvergroting

In samenwerking met Moniceph is er een reeks van workshops en lezingen gegeven voor stafmedewerkers, onderzoekers van universiteit van Sao Miguel en toeristen bij de organisaties Futurismo en Terra Azul op het eiland Sao Miguel en bij GlobeGuards collega Nova Atlantis op het eiland Pico. Doel van deze voorlichtingsactiviteiten was om in de eerste plaats de kennis bij de organisaties te vergroten over de rol die walvissen spelen in het ecosysteem. En ten tweede om de door hen opgedane kennis zelf ook te gaan gebruiken bij eigen voorlichtingen en onderzoeken. 

Na afloop van de eerste workshop bij Futurismo. (foto Futurismo)

Voortzetting workshops

Gezien het enorme enthousiasme bij de groepen bestaat er geen twijfel dat zij de opgedane kennis en materialen ook zelf gaan gebruiken.

De workshop materialen, kosteloos ter beschikking gesteld door Drukzo.nl, zijn bij de organisaties achtergebleven voor dit doel.  

Zelf ook spelen? 

Wil je zelf ook je kennis over de rol van walvisachtigen vergroten? Dit spel is ook online te spelen onder de naam whalepooseamulation. 

Vrouwelijke potvis brengt reuzeninktvis boven water, waarschijnlijk om haar jong te voeren. (F. Zanderink)

Poepende potvis 

Tussen de workshops door was er natuurlijk ook tijd om het water op te gaan en uit te gaan kijken naar de hier aanwezige walvisachtigen. Potvissen, Noordse vinvissen en diverse dolfijnachtigen trakteerden ons op prachtige beelden. Een van de hoogtepunten was een potviskalf dat snel maar toch zichtbaar, zelfs boven water haar “behoefte” deed. Als beloning kwam haar moeder even later met een gevangen reuzeninktvis boven water. 

Groep, van in totaal 7 potvissen, bij Sao Miguel (F. Zanderink)
Potvis duikt onder (F. Zanderink)
Gewone dolfijn bij Sao Miguel (F. Zanderink)
Uitkijkend naar dolfijnen en walvissen bij Nova Atlantis.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...