07
mei
2024

Prachtige bijdrage van Milieudefensie Arnhem en een naam voor een IJslandse bultrug.

Op initiatief van Milieudefensie Arnhem-lid Shantala Wentink is er een prachtige dubbele actie opgezet. Deze leidde tot een mooie naam voor een bultrug die zij zag in de wateren rondom IJsland en een mooi geldbedrag voor de Walvispoep Ambassadeurs van Stichting Rugvin. 

De formele naamgeving van Hans Bríet Auður:
Hans Bríet Auður

Hans Bríet Auður

Tijdens een walvistocht in 2023 in IJsland wateren heeft Shantala foto’s kunnen maken van twee bultruggen (Megaptera novaeangliae). Deze foto’s zijn in “Happy Whale” (de internationale catalogus van geïdentificeerde bultruggen) gezet en beide walvissen werden vervolgens geïdentificeerd. Eén bultrug daarvan had echter nog geen naam en Shantala kwam er toen achter, dat er een mogelijkheid was om de walvissen tegen een geldbedrag in de vorm van een donatie aan een walvissenorganisatie, naar keuze een naam te geven en daarmee te adopteren. De keuze viel op Stichting Rugvin en de naam van de walvis werd Hans Bríet Auður, zijnde een Hollandse jongensnaam en twee IJslandse meisjesnamen. Dit omdat niemand wist of het een mannetjes- of vrouwtjesbultrug was.

Overhandiging cheque door Shantala
De prachtige cheque!

Overhandiging cheque

Op 06 mei jl werd op het havenhoofd van Zierikzee bij Studio Bruinvis  in aanwezigheid van 7 leden van Milieudefensie Arnhem de cheque van €500 aan Stichting Rugvin overhandigd.

Het bedrag zal worden gebruikt voor verder onderzoek en educatie op het gebied van walvispoep en verder rollen van walvissen in het mariene ecosysteem.

Namens alle vrijwilligers en bestuursleden van Stichting Rugvin, reuze bedankt!! 

Initiatiefneemster Shantala

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...