03
mei
2024

Fantastische Expeditie NEXT in Zutphen!

Op Woensdag 01 mei stonden vier Walvispoep Ambassadeurs (WPA) in het centrum van Zutphen, voor Expeditie Next. Dit wetenschappelijke evenement voor de jeugd (8-12 jaar) werd nu voor de vierde keer door de NWO georganiseerd. Stichting Rugvin was er nu voor de derde keer bij en wederom met veel plezier.  

Expeditie Next 

Expedite Next heeft het doel om de Nederlandse jeugd te interesseren voor de wetenschap. Niet met, voor kinderen vaak, “saaie” lessen, maar vooral met activiteiten om te doen en daarvan te leren. Tientallen educatieve instellingen, onderzoeksinstituten etc. hadden weer hun best gedaan om de zeer geïnteresseerde kinderen te prikkelen en te enthousiasmeren. Naast de activiteit per stand, bus of vrachtwagen, was er ook allerlei straattheater en werd iedereen goed verzorgd. Dat de zon daar ook uitdrukkelijk bij scheen vond niemand verkeerd. 

WPA'er Robertino weet de aandacht goed te krijgen (F. Zanderink)

De bijdrage van Stichting Rugvin 

Ook dit jaar, na Franeker en Middelburg, vulden we onze grote stand in met vier tafels met het Walvispoepspel, diverse banners en informatief materiaal. Naar schatting hebben minstens 150-200 kinderen (en met veelal ook hun ouders geïnteresseerd meeluisterend) deelgenomen. Rugvin was vertegenwoordigd door Sandra, Robertino, Steef en Frank. Met genoeg water hebben ook zij zich enorm vermaakt met dit heerlijke publiek. 

Whalepooseamulation
Klik op de afbeelding om naar Whalepooseamulation te gaan.

Walvispoep en pomp

Tijdens het spelen van het Walvispoepspel laten we de kinderen ervaren dat walvissen, dolfijnen en bruinvissen een enorm belangrijke rol in de oceanen spelen. Die rollen worden mogelijk gemaakt door de walvispoep en de walvispomp. Alle kinderen waren hier enorm van onder de indruk.

Was jij er niet bij in Zutphen? Ga dan naar de Whale Poo Seamulation en speel dit spel interactief op PC of mobiel. Of kom volgend jaar naar Expeditie Next in Roermond! 

Soms met 4-5 kinderen tegelijk, soms één op één.
geregeld kwamen deze "stoommobielen" voorbij.
Ook de ouders waren veelal sterk geïnteresseerd
Sandra en Frank
Wij stonden in de tent aan de Zaadmarkt. (F. Zanderink)
Niet alleen leerzaam maar ook vermakend

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...