03
mei
2024

Ga mee naar de Oosterschelde op zoek naar de bruinvis en leer “alles” over walvissen!

Ook in 2024 bieden wij weer onze bekende walviscursussen aan op de Oosterschelde! De tweedaagse cursus is bedoeld voor natuurliefhebbers die een speciale voorliefde hebben voor walvisachtigen (walvissen, dolfijnen en bruinvissen). Het wordt het zesde jaar dat Stichting Rugvin deze cursussen op de Oosterschelde organiseert. De cursussen, met overnachting, vinden plaats op de Stoere Eenvoud (een zeilschip in haven van Zierikzee). Deze weekendcursus wordt gegeven op 15/16 juni 2024. In het najaar volgen meer cursussen. Data volgen snel. 

Bruinvis voor de Stoere Eenvoud

Inhoud cursus 

De cursus is zowel theoretisch als praktisch van aard en is aan de hand van modules opgebouwd. Dit zorgt er mede voor dat we flexibel zijn met het programma en in kunnen spelen op de weersomstandigheden, zodat we optimaal op het water van de Oosterschelde kunnen zijn om o.m. uit te kijken naar de bruinvissen aldaar en dan de programmavolgorde aanpassen. De theoriedelen worden in het ruim van het schip “De Stoere Eenvoud” gehouden. De praktische delen vinden plaats aan dek. De cursusleiders zijn (internationaal) ervaren walvisonderzoekers en verbonden aan Stichting Rugvin.

Gemiddeld scoort deze cursus minimaal een 8,5 bij iedere deelnemer! 

Schrijf je nu in voor één van deze gezellige weekenden! 

De inschrijvingen zijn gestart. En ook jij kunt je aanmelden! Zie hiervoor onze speciale cursuspagina. 

Je leest hier hoe het programma eruit ziet, wat de kosten zijn, voor studenten extra korting, en hoe jij je precies moet inschrijven. 

En de cursus is meer dan een cursus alleen. Het is ontzettend gezellig, ontbijt en schippersborrel aan dek, het is bijna altijd heerlijk weer op de Oosterschelde en er is een zeer grote kans op het zien van Nederlands meest talrijke walvisachtige, de bruinvis!! 

De fok werd gehesen.
Welke bruinvissen zie ik nu?
Cursisten zien enthousiast hun eerste bruinvis.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...