11
feb
2024

Ga mee op zoek naar de bruinvis en leer “alles” over walvissen!

Ook in 2024 bieden wij weer onze bekende walviscursussen aan op de Oosterschelde! De tweedaagse cursus is bedoeld voor natuurliefhebbers die een speciale voorliefde hebben voor walvisachtigen (walvissen, dolfijnen en bruinvissen). Het wordt het zesde jaar dat Stichting Rugvin deze cursussen op de Oosterschelde organiseert. De cursussen, met overnachting, vinden plaats op een zeilschip (in haven van Zierikzee). Deze weekendcursussen worden in 2024 op 15/16 juni op de Stoere Eenvoud gegeven en op 22/23 juni op de Vrijbuiter. 

Bruinvis voor de Stoere Eenvoud

Inhoud cursus 

De cursus is zowel theoretisch als praktisch van aard en is aan de hand van modules opgebouwd. Dit zorgt er mede voor dat we flexibel zijn met het programma en in kunnen spelen op de weersomstandigheden, zodat we optimaal op het water van de Oosterschelde kunnen zijn om o.m. uit te kijken naar de bruinvissen aldaar en dan de programmavolgorde aanpassen. De theoriedelen worden in het ruim van het schip “De Stoere Eenvoud” gehouden. De praktische delen vinden plaats aan dek. De cursusleiders zijn (internationaal) ervaren walvisonderzoekers en verbonden aan Stichting Rugvin.

Gemiddeld scoort deze cursus minimaal een 8,5 bij ieder deelnemer! 

Schrijf je nu in voor één van deze gezellig weekenden! 

De inschrijvingen zijn gestart. En ook jij kunt je aanmelden! Zie hiervoor onze speciale cursuspagina. 

Je leest hier hoe het programma eruit ziet, wat de kosten zijn, voor studenten extra korting, en hoe jij je precies moet inschrijven. 

En de cursus is meer dan een cursus alleen. Het is ontzettend gezellig, ontbijt en schippersborrel aan dek, het is bijna altijd heerlijk weer op de Oosterschelde en er is een zeer grote kans op het zien van Nederlands meest talrijke walvisachtige, de bruinvis!! 

De fok werd gehesen.
De Vrijbuiter
Cursisten zien enthousiast hun eerste bruinvis.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...