05
aug
2022

Stichting Rugvin in Ubuntu Magazine

Stichting Rugvin  werd onlangs uitgenodigd door Manon Verijdt van het Ubuntu Magazine om een artikel te schrijven over de activiteiten van Stichting Rugvin zoals het Whale Poo Ambassadors programma, maar vooral ook over onze walvisreis naar Zuid-Afrika. 

Zuidkapers bij Zuid-Afrika (F. Zanderink)

Ubuntu Magazine is dit jaar gestart met de uitgave van haar digitale rijk geïllustreerde Engelstalige magazine. Ubuntu Magazine staat voor transformatie van de reismarkt in de richting van duurzaamheid door eerlijk te delen en duurzaam te reizen.

Ons reisverslag is terug te vinden in dit tweede nummer. We zijn als Rugvin en als schrijvers erg trots dat we ons reisverslag met bijbehorende foto’s geplaats zien worden in dit prachtige magazine. 

Stichting Rugvin aan het begin van de reis bij False Bay (F. Zanderink)

Door op deze link te klikken kun je het reisverslag lezen van de verkenning van de walvisonderzoeken en safari’s langs de Zuid-Afrikaanse kust  die Tamara de Haan en Frank Zanderink in 2019 ondernamen. Het werd een reis die nog steeds helder op het netvlies van beiden staat. En niet alleen de reis zelf, maar ook het belang van walvissen wereldwijd als mariene ingenieurs voor klimaat en biodiversiteit krijgt volop de aandacht. 

Zuidkapers nabij De Hoop. Deze gaan we hier vanaf het strand zien. (Foto: Els Vermeulen)

De reis heeft geleid tot een samenwerking met All for nature Travel. De verkenning heeft namelijk geleid tot het aanbod van een walvisreis naar Zuid-Afrika van 16 dagen waar kennis opdoen en ontmoetingen met walvissen centraal staan en waarbij de opbrengst voor een belangrijke deel naar lokale natuurbeschermingsprojecten gaat.  

Veel leesplezier en wie weet tot in Zuid-Afrika ! 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...