21
feb
2017

Walvissen spotten in Zuid Afrika / Knysna

Het stadje Knysna ligt midden tussen de drie Nationale Park secties van de Garden Route, Wilderness, Knysna en Tsitsikamma aan de Indische Oceaan. Vanuit hier kun je met Ocean Odyssey de oceaan op. Je krijgt eerst een prachtige tocht langs rietvelden met reigers, aalscholvers en andere watervogels tussen de “Heads” door, een rotsformatie aan weerszijden van de monding.van het estuarium.

Buiten op de oceaan kun je de zeldzame bultrug dolfijn (Sousa plumbea) tegenkomen. Maar ook de in de Afrikaanse winter hier naar toe geïmmigreerde bultruggen, zuidkapers en Brydes walvissen. Maar ook tal van zeevogels: stormvogels, albatrossen, aalscholvers, grote jagers (skua’s) en diverse meeuwensoorten.

De Knysna Heads

De Knysna Heads, toegang tot de Indische Oceaan

Deze dolfijnen kom je met name in de branding, dus dicht bij de kust tegen. Ze zijn onnavolgbaar in hun bewegingen, de dieren schieten onder water alle kanten op. Stephan de schipper en mede eigenaar weet de dieren vaak goed te vinden en houdt goed rekening met de afstand tot de dieren.

Bultrug dolfijnen

Bultrug dolfijnen

Spectaculair wordt het als je met het schip in de deining van de Indische Oceaan soms de bultruggen hoger hebt dan het schip. je kunt de dieren soms lange tijd volgen in hun gedrag, je ziet en hoort hun blows, af en toe springen ze uit het water en soms duiken ze voor enige tijd onder. En let ook op de verschillen tussen de dieren, bijvoorbeeld de vorm van hun rugvin/bult.

Twee bultruggen

Twee bultruggen bij Knysna

 

 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...