13
mrt
2021

Ga mee met Rugvin naar Zuid Afrika en “Have a whale of a time”!

Stichting Rugvin heeft samen met All for Nature Travel de Walvis reis “A Whale of a time” naar Zuid-Afrika voor de komende zomer georganiseerd. Deze ruim twee weken lange inhoudelijke reis neemt je mee naar de beste walviswaarnemingsplekken van Zuid-Afrika om daar te genieten en te leren van hoe walvissen, dolfijnen in het mariene ecosysteem leven én we gaan ook de prachtige natuur van het vaste land bewonderen! Ga je ook mee? 

Wij hebben er vertrouwen in dat deze reis, die voor 7 – 22 augustus 2021 gepland staat, weer mogelijk is qua veiligheid en mogelijkheden t.a.v. de Coronapandemie.

Zuidkapers nabij De Hoop. Deze gaan we hier in het mariene reservaat vanaf het strand zien. (Foto: Els Vermeulen)

All for Nature Travel is de reisorganisatie waarbij u boekt en die de accommodatie en trips al heeft geregeld. Frank Zanderink van Stichting Rugvin, die deze reis heeft verkend en voorbereidt, begeleidt u op deze reis. Na ons bezoek aan het Kaapse schiereiland gaan we voor onze eerste tocht op de oceaan naar Hermanus. Dit is de walvisstad van Zuid-Afrika.  Hier gaan we in Walker Bay op zoek naar o.m. bultruggen, zuidkapers en Brydes walvissen. Walvisonderzoeker Els Vermeulen vertelt u welke onderzoeken zij en haar collega’s hier doen en wat zij van de hier aanwezige walvissen en dolfijnen leren. Hier leven niet alleen walvissen en dolfijnen, maar ook pelsrobben, pinguïns, witte haaien en vele zeevogels zoals albatrossen, stormvogels en skua’s. Voor de witte haai reserveren we een aparte tocht!

Twee bultrugdolfijnen voor de Kust van Knysna. (Foto: F. Zanderink)

Op meerdere plekken van zowel de Atlantische als Indische Oceaan gaan we met ervaren professionals het water op: Walker Bay, Gansbaai, Knysna en Algoa Bay. En we gaan zeker niet voorbij aan het prachtige leven van het Zuid-Afrikaanse vaste land. Tussen de vaartochten in wandelen we te midden van de prachtige fynbosvegetatie, klipdassen, zebra’s, koedoes, bonte bokken, struisvogels en elandantilopen. We besluiten de reis in het Addo National Park, het enige Afrikaanse park dat een “Mariene Big 5 (witte haaien, walvissen, pelsrobben, dolfijnen en pinguïns) en een Land Big 5 (leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant) heeft. Hier in Addo gaan we uitgebreid op safari! Klik hier voor het dag tot dag reis- en excursieprogramma op de site van All for Nature Travel. en/ of vraag hier een offerte aan.

We bezoeken niet alleen de zeereuzen, maar we kijken ook uit naar de landreuzen. (F. Zanderink)

We reizen in een kleine groep van min. 6 en max. 7 personen. Door uw deelname verkrijgt u meer inzicht in het mariene en het landleven van Zuid-Afrika u draagt u eveneens bij aan de lokale natuurbescherming en lokale onderzoeksprogramma’s (inclusief Stichting Rugvin).

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...