03
feb
2022

Ga mee met Rugvin naar Zuid Afrika en “Have a whale of a time”!

Stichting Rugvin organiseert deze zomer samen met All for Nature Travel de walvisreis “A Whale of a time” naar Zuid-Afrika. In ruim twee weken, van 16-31 juli, nemen wij je mee naar de beste walviswaarnemingsplekken van Zuid-Afrika om daar te genieten en te leren van hoe walvissen, dolfijnen, witte haaien in het mariene ecosysteem leven. Daarnaast gaan we ook de prachtige natuur van het vaste land bewonderen met onder andere olifanten, leeuwen en hyena’s. Ga je ook mee?

Zuidkapers nabij De Hoop. Deze gaan we hier vanaf het strand zien. (Foto: Els Vermeulen)
Twee zuidkapers voor de kust van Zuid Afrika (F. Zanderink)

All for Nature Travel is de reisorganisatie waarbij je boekt en die de accommodatie en trips al heeft geregeld. Frank Zanderink van Stichting Rugvin, die deze reis heeft verkend en voorbereid, begeleidt je op deze reis. Na ons bezoek aan het Kaapse schiereiland gaan we voor onze eerste tocht op de oceaan naar Hermanus. Dit is dé walvisstad van Zuid-Afrika. Hier gaan we in Walker Bay op zoek naar onder meer bultruggen, zuidkapers en Brydes walvissen. De lokale walvisonderzoekster Els Vermeulen vertelt je welke onderzoeken zij en haar collega’s hier doen en wat zij van de hier aanwezige walvissen en dolfijnen leren. Hier leven niet alleen walvissen en dolfijnen, maar ook pelsrobben, pinguïns, witte haaien en vele zeevogels zoals albatrossen, stormvogels en skua’s. Voor de witte haai reserveren we een aparte tocht!

Twee bultrugdolfijnen voor de kust van Knysna, ZA. (Foto: F. Zanderink)
Jonge olifant in Addo NP (F. Zanderink)

Op meerdere plekken van zowel de Atlantische als Indische Oceaan gaan we met ervaren professionals het water op: Walker Bay, Gansbaai, Knysna en Algoa Bay. En we gaan zeker niet voorbij aan het prachtige leven van het Zuid-Afrikaanse vaste land. Tussen de vaartochten in wandelen we te midden van de prachtige fynbosvegetatie, klipdassen, zebra’s, koedoes, bonte bokken, struisvogels en elandantilopen.

We sluiten de reis af in het Addo National Park, het enige Afrikaanse park dat een Marine Big 5 (witte haaien, walvissen, pelsrobben, dolfijnen en pinguïns) en een Land Big 5 (leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant) heeft. Hier in Addo gaan we uitgebreid op safari!

Klik hier voor het dag tot dag reis- en excursieprogramma op de site van All for Nature Travel en/of vraag hier een offerte aan.

 

Bezoek voor meer info over het leven in zee en op het land onze pagina “Have a whale of a time”! 

Zuidkaper nabij ZA kust. (foto F. Zanderink).

We reizen in een kleine groep van 8-10 personen. Tijdens deze reis leer je niet alleen meer over het mariene en het landleven van Zuid-Afrika, je draagt ook bij aan lokale natuurbeschermingsprojecten en lokale onderzoeksprogramma’s (inclusief Stichting Rugvin).

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...