San Francisco Bay (VS)
21
feb
2018

Walvissen spotten in de Verenigde Staten / San Francisco bay

Bij San Francisco, Californië, in het westen van de Verenigde Staten ligt de Golden gate bridge over de monding van San Francisco Bay. Met een lengte van ruim 2.700 m overspant het de monding van de Baai van San Francisco. De brug is vanuit de stad makkelijk te bereiken, met fiets of auto. Maar je kunt niet met een auto stoppen op de brug. Het makkelijkste is de brug te voet te betreden.  

Het is een niet alledaagse plek om naar walvisachtigen te gaan kijken. Maar de trefkans op bruinvissen is erg groot en ook kun je er tuimelaars de baai in zien zwemmen. Daarnaast is er in de tijd van migratie altijd kans op bultruggen indien je de kant van open zee opkijkt en geregeld duiken ook Californische zeeleeuwen op maar ook voshaaien. De bruinvissen van San Francisco bay zwemmen altijd met het getijde mee onder de brug door en zijn veelal te vinden op de plekken waar het water het hardste stroomt. Het fotograferen door het Foto ID project van het Golden Gate cetacean research programma gebeurt daar vanaf de brug op 70 m hoogte.

.

Golden Gate bridge SF

Golden Gate bridge SF (F. Zanderink)

Vanaf het centrum van San Francisco kun je of met de trambaan richting het waterfront, of te voet of met de fiets. Hier is veel te beleven, naast het zien van Californische zeeleeuwen bij Pier 39 kun je ook met een speciale boot naar Alcatraz of verder door fietsen langs de baai naar de Golden Gate bridge, een mooie tocht dwars door een natuurgebied nabij de drukke stad. 

Californische zeeleeuwen

Pier 39 bij de Waterfront SF vol met Californische zeeleeuwen (F. Zanderink)

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...