14
dec
2019

World Marine Mammal Conference in Barcelona afgesloten

Een van de openingslezingen door Kit Kovacs

Donderdagavond, 12 december 2019, werden de World Marine Mammal Conference dagen (9-12 december) in Barcelona voor een wetenschappelijk publiek van ruim 2.600 mensen afgesloten. De wetenschappers, onderzoekers, afgevaardigden van overheden en media kwamen uit alle continenten en uit meer dan 90 landen. Een deel van de presentaties werden in het auditorium van het Natuurhistorisch museum gegeven voor alle aanwezigen, maar het grootste deel vond plaats in 5 parallelle sessies in iets kleinere zalen van het Catalaanse Congrescentrum CCIB voor meer specialistische presentaties en discussies. Eens in de 10-15 jaar vind er een combinatie van de European Cetacean Society (ECS) en de Marine Mammal Society (MMS) plaats.

Presentatie over de rol van walvissen bij CO2 opslag door Heidi Pearson (USA)

Naast presentaties over de impact van klimaat op het leven in de oceanen en dan met name de mariene zoogdieren, was er o.m. veel aandacht voor de achteruitgang in aantal van de vaquita, lokale en kleinschalige onderzoeksinitiatieven vanuit de hele wereld, akoestisch onderzoek, monitoring, pathologie, fysiologie en natuurlijk was er veel aandacht voor de ecologie van o.m. walvisachtigen, zeeleeuwen, zeehonden, ijsberen en zeeotters.

Een belangrijk document voor de aanwezigen was het ondertekenen van de “Declaratie van Barcelona” waarin staat dat wetenschappers, beleidsmakers, media en het grote publiek meer moeten gaan samenwerken en informatie uitwisselen.

Frank Zanderink bij de poster van Studio Bruinvis

 

Naast alle orale presentaties werden er ook nog zo’n 1.000 posters gepresenteerd door de makers hiervan. Ook stichting Rugvin presenteerde hier haar poster over Studio Bruinvis. Belangstelling voor de studio kwam uit onder meer de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid Afrika, Verenigde Staten, Ierland en Denemarken.

 

 

Kandidaatstelling voor ECS Council door Frank Zanderink

Op woensdag vond de jaarlijkse vergadering (AGM) van de ECS leden plaats. Naast de bekendmaking dat de ECS nu officieel gevestigd is in Luik (België), de vaststelling van begroting en verslagen van het afgelopen jaar vond er ook de verkiezing van nieuwe ECS Council leden voor een periode van 4 jaar plaats. Hierbij werden Ida Carlén (Zweden) en Frank Zanderink (directeur van Stichting Rugvin) op persoonlijke titel verkozen.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...