26
nov
2019

Studenten en vrijwilligers gezocht voor bruinvisonderzoek Oosterschelde

Stichting Rugvin is op zoek naar studenten en vrijwilligers voor haar bruinvisonderzoeken op de Oosterschelde. Het gaat hierbij om het akoestisch onderzoek met Studio Bruinvis en het bruinvis Foto-ID onderzoek.

Studio bruinvis: studenten
Bij het eerste onderzoek wordt de door Studio Bruinvis opgevangen en opgeslagen geluidsdata van de in de Oosterschelde aanwezige bruinvissen geanalyseerd en gebruikt bij het beantwoorden van diverse onderzoeksvragen: is de aanwezigheid van bruinvissen getijde en/of tijdstip gerelateerd en is er een relatie met aanwezige verstoringen? Hier is natuurlijk ook ruimte voor vragen die vanuit de student of opleiding zelf komen. Dit onderzoek is een continue onderzoek en analytisch van aard en je kunt als student hier vrijwel direct mee aan de slag. We vragen minimaal een HBO opleiding en affiniteit/ervaring met mariene leven. Het is voor studenten mogelijk om een onderzoeksproject met data van Studio Bruinvis te doen en voor praktijkervaring mee te draaien in het foto-identificatieteam.

Foto-identificatie: studenten en vrijwilligers
Het tweede onderzoek richt zich op het fotograferen en identificeren van bruinvissen door middel van foto-identificatie. Hiermee wordt gewerkt aan het in kaart brengen van de subpopulatie bruinvissen in de Oosterschelde in een database en gekeken naar het aantal bruinvissen, de sociale structuren, het gebruik van de Oosterschelde en andere onderzoeksvragen. Dit onderzoek wordt vanaf 2007 uitgevoerd en is in 2015 geïntensiveerd. Het foto ID onderzoek wordt in april 2020, als de weersomstandigheden weer beter worden, opgepakt.

Voor studenten vragen wij minimaal een HBO opleiding en affiniteit/ervaring met het mariene leven. Zowel studenten als vrijwilligers moeten zéér flexibel in tijd en regelmatig beschikbaar zijn. We varen alleen bij zeer rustig weer (Bft max 2), waardoor tochten meestal pas een dag van te voren definitief gepland kunnen worden. In het bezit zijn van een eigen camera en/of klein vaarbewijs I en II is een pre.

Zie ook het volgende filmpje:

Een impressie van een succesvolle foto-identificatietocht in 2018.

Meer informatie is op te vragen via email hidden; JavaScript is required of door het invullen van het contactformulier.

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...