24
jan
2020

Stichting Rugvin in 2020

We zijn al een eindje op weg in het jaar 2020 en daarom is het tijd om te communiceren over welke activiteiten wij dit jaar gaan uitvoeren of minimaal willen gaan uitvoeren.

Zonsondergang vanaf de Hollandica (Foto: Jip Vrooman)

Natuurlijk gaan we door met onze monitoring van walvisachtigen vanaf de Stena Line veerboten Hollandica en Britannica tussen Hoek van Holland en Harwich. Hiermee monitoren we de aanwezigheid van de bruinvissen, witsnuitdolfijnen en af en toe een welkome verrassing.

Daarnaast is er het nieuws dat we op relatief korte termijn, februari/maart 2020 onze nieuwe website gaan lanceren. De nieuwe website krijgt een zogenaamd “responsive design” en daarmee beter toegankelijk op met name smartphones. Ook zullen er meer foto’s te bewonderen zijn, komt er een webshop, een speciale wereldkaart om je walvisvakantie te gaan verkennen en worden alle teksten geactualiseerd. Met de website zal er ook een Nieuwsbrief verschijnen voor alle contacten en geïnteresseerden in de activiteiten van Rugvin.

Op 14 maart zijn wij aanwezig op de Zeezoogdierdag in het Natuurhistorisch museum in Rotterdam, die door de werkgroep zeezoogdieren wordt georganiseerd.

Bruinvis duikt op voor de boeg van de Nieuwe Maen

Vanaf april gaan we verschillende eendaagse en tweedaagse walviscursussen geven vanaf de Nieuwe Maen in Zierikzee. Je kunt je hier nog steeds voor opgeven. Je leert tijdens deze cursussen hoe je de verschillende soorten kunt onderscheiden, de rol die walvissen spelen in het mariene ecosysteem, je leert observeren en fotograferen en bovendien gaan we op zoek naar Nederlands talrijkste walvisachtige, de bruinvis, in de Oosterschelde. Met de tweedaagse cursus overnacht je met de groep aan boord in de kajuiten.

 

Een deel van het bruinvis Foto ID-team in 2019 (Foto WJ Strietman)

Zodra het weer het toe laat gaan we met ons Zeevarken, onze boot, weer de Oosterschelde op, om voor ons Foto ID project de subpopulatie bruinvissen te fotograferen en te identificeren om daarmee meer te weten te komen over waar de dieren zich en wanneer ophouden, wat het sociale verband is en hun verdere gedrag.

En natuurlijk blijft de unieke Studio Bruinvis in 2020 ook in de lucht. Hiermee kun je vanaf het havenhoofd in Zierikzee live naar de bruinvissen luisteren die als je een beetje geluk hebt als snel voor je opduiken in de Oosterschelde.

 

 

Bruinvis nabij Studio Bruinvis

Maar er komt dit jaar nog meer aan; diverse lezingen, een “kunstgalerij” op het water en onze jaarlijkse bruinvistelling op de Oosterschelde krijgt een nieuw jasje …..

Blijf ons volgen op deze website, Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn!

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...