11
jan
2022

Terugblik op 2021 en vooruitblik voor 2022 Stichting Rugvin

Net als vele andere mensen en organisaties heeft Stichting Rugvin ook een lastig coronajaar achter de rug. Maar we kunnen het zeker niet zonder successen zien. Sterker nog! We kijken terug op een zeer succesvol jaar!

Het paradezeepaardje van 2021: de WhalePoo Seamulation. Klik op de foto om deze te spelen.
Paringspoging bruinvissen Oosterschelde. (F. Zanderink)

Vele activiteiten gingen niet door, zoals de monitoring vanaf de Stena Line veerboten, we konden minder lezingen geven en ook was het aantal walviscursussen beperkt. Het niet kunnen uitvoeren van een aantal activiteiten schept echter ook ruimte en tijd. En die hebben we volop benut door in onze ogen heel veel nieuwe zaken op te pakken en lopende activiteiten te verbeteren en te vernieuwen.

Hieronder een korte terugblik met enkele highlights die je via de url-links in de foto’s verder kunt lezen.

Een uitgebreidere terugblik op 2021 kun je in het voorjaar verwachten middels ons jaarverslag.  

Opnamedag blue whale sweater. (L. Helder)

De WhalePoo Seamulation is met veel steun van onze WhalePoo Ambassadors (WPA), NOMAXX en Joe Merino ontwikkeld om de kennis over de rol van walvissen bij klimaatverandering en biodiversiteit in de samenleving te vergroten.  

Afgelopen winter resulteerde dit zelfs in de lancering van de blue whale trui van Joe Merino. De kledingtags aan de truien en sjaals verwijzen naar onze WhalePoo Seamulation. 

Bruinvis voor Stompe Toren, Nieuwe Kerk Zierikzee.

Naast het werk van de WPA, werden we gevraagd voor deelname aan de National Geographic fototentoonstelling in Zierikzee, brachten we in samenwerking met NP Oosterschelde de interactieve Zeeuwse walvisfolder uit, kwamen met het ludieke en informatieve Zeevarken bier, verschenen we bij onder meer 3OpReis op televisie en bij  BNNVARA op Vroege Vogels radio.

Ook werkten we samen in een akoestisch bruinvisonderzoek met Wageningen Marine Research.

Daarnaast maken we deel uit van een groeiend internationaal netwerk en werden we lid van het internationale georiënteerde GlobeGuards. 

De koper en kunstenaar van Diving Deep.
Het bruinvis ID-spel.
De interactieve folder "De Zeeuwse Walvis".
Het onderzoeksteam: Bart, Jip en Frank.
De aflevering van het Zeevarken bier door Brouwerij Durs.
Op de uitkijk naar bruinvissen.
Bruinvis nabij Studio Bruinvis.

Kortom, ondanks de corona-pandemie, kijken we terug op een enerverend en succesvol jaar. Dit hebben wij kunnen realiseren dankzij jouw inzet en financiële steun! Wij zijn je dan ook heel dankbaar! 

In 2022 gaan wij met al onze vrijwilligers onverminderd en onvermoeid door met onze onderzoeken, onze walviscursussen, Studio Bruinvis, Foto ID, het Zeevarken bier, de activiteiten van de WhalePoo Ambassadors, de Walvisexcursie naar Zuid-Afrika en hopelijk kunnen we ook weer aan boord van de Stena Line en pakken we de organisatie van de bruinvistelling op de Oosterschelde ook weer op. 

Ook dit jaar hebben wij jouw steun hard nodig.

Door bijvoorbeeld deel te nemen aan een walviscursus, mee te helpen met de bruinvistelling als schipper, of door een financiële donatie.

Op welke manier je ons ook steunt, alvast heel veel dank! 

Volg ons ook op Facebook, Instagram, LinkedIn of abonneer je via het formulier onderaan deze pagina op onze nieuwsbrief.  

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...