28
apr
2021

Stichting Rugvin in National Geographic met bruinvissen en walvispoep!

De Nederlandse redactie van National Geographic wilde onlangs graag met Stichting Rugvin mee de Oosterschelde op, om met eigen ogen de hier levende bruinvissen te aanschouwen. Naast een mooi artikel over “onze meeste talrijke walvis” verdiepte de schrijfster zich ook in het nieuwe project van Rugvin: de “Whale Poo Ambassadors”.  

Bruinvis naast het Zeevarken. (foto F. Zanderink)

Op 18 april jl. stapte redactrice Effie Korpershoek van National Geographic in de haven van Kats aan boord van het Zeevarken van Stichting Rugvin. Het duurde niet lang voordat de eerste bruinvis werd gespot. En meer zouden er volgen! Lees het complete verslag van National Geographic en verdiep je in de bruinvis en de onderzoeken die Stichting Rugvin uitvoert op de Oosterschelde.

Ook wordt er aandacht gegeven aan het Rugvin project de Whale Poo Ambassadors. Hierin wordt het belang van walvissen t.a.v. klimaat en biodiversiteit aangegeven. ook wordt hier onze interactieve webpagina de “Whale Poo Seamulation” aangekondigd! Deze Seamulation wordt in samenwerking met Joe Merino en Basic-VH momenteel ontwikkeld en zal in september van dit jaar worden gelanceerd,

Lees hier het gehele artikel in de National Geographic over de bruinvissen in de Oosterschelde en over het belang van walvissen t.a.v, ons klimaat en biodiversiteit.

 

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...