04
dec
2023

Sir David Attenborough als waardig Whale Poo Ambassador

De gevolgen van klimaatverandering hebben we dit jaar over de hele wereld kunnen zien. Wat moet er gebeuren om ervoor te zorgen dat het niet nog erger wordt? Die vraag staat opnieuw centraal op de klimaattop van de VN, de 28ste, die eind deze week begint in Dubai. 

Sir David Attenborough in Glasgow tijdens COP 21
Whales as Oceanic engineers

Sir David Attenborough 

Sir David Attenborough de wereldberoemde natuurdocumentairemaker van de BBC was ook in 2021 actief als pleiter voor een doelgerichte aanpak van  klimaatbescherming, met daarbij een grote rol voor de oceanen en haar walvisachtigen. In aflevering 7 van Planet Earth III, zien en horen we volgens Attenborough waarom de oceanen en haar walvissen zo belangrijk zijn. Gisteren aan de vooravond van de COP 28 kwam het belang van de walvissen in de oceanen nog eens bewust voorbij om hier aandacht voor te vragen. 

Deze aflevering kunnen we zelf niet op onze website plaatsen maar zoek op BBC, Planet Earth III episode 7, 03 december 2023. 

COP 28 in Dubai

COP 28 in Dubai 

Vanaf 04 t/m 12 december komen wereldleiders, nog’s, wetenschappers, media en nog veel meer mensen met inbreng en belang voor de verdere klimaataanpak en hopelijk ook om goede afspraken te maken. Hopleijk hebben ze allemaal deze afelvering van Planet Earth gezien. 

Whalepooseamulation
Klik op de afbeelding om de Seamulatie te starten.

Whale Poo Ambassadors  

Stichting Rugvin probeert met haar Whale Poo Ambassadors Programma hier ook veel aandacht voor te mobiliseren. Een greep uit onze activiteiten:

Blauwe vinvis poept.
Medewerkers van walvissafari en onderzoeksorganisatie Terra Azul spelen en bespreken het Walvispoepspel. (S. Suciu)

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...