21
dec
2022

Unieke VLOG van Rugvin over effect bruinvispoep bij Whale and Dolphin Conservation

In de afgelopen zomer en najaar heeft Stichting Rugvin een voor de wereld uniek walvisonderzoek uitgevoerd. Er is in deze periode door Selina van Burken en Frank Zanderink onderzocht wat het effect van buinvispoep bemesting was op diverse soorten plantaardig plankton. Hiervan is nu een Engelstalige VLOG “the power of porpoise poo” op de website van de Whale and Dolphin Conservation (UK) verschenen. Hier zijn we wederom erg trots op! 

Selina bekijkt vergelijkt enkele erlenmeyers met een algensoort en verschillende hoeveelheden buinvispoep.

Het onderzoek naar effect van verschillende concentraties buinvispoep bij verschillende soorten algen werd uitgevoerd bij Stichting Zeeschelp en financieel ondersteund door de Whale and Dolphin Conservation. na afronding van het onderzoek en de media-dag in oktober, is er nu de door de onderzoekers Selina van Burken en Frank Zanderink, een VLOG verschenen. Klik hier op de “Power of porpoise poo” om deze Vlog te bekijken. 

Het tellen van de algen

Dit onderzoek is pas het begin van meerdere onderzoeken die in internationaal verband, met Britse en Amerikaanse onderzoekers, gaan plaatsvinden.

En in het voorjaar van 2023 verschijnt er aan de hand van de onderzoekers en diverse internationale co-auteurs ook een wetenschappelijk artikel. 

Selina en Frank checken de laatste serie erlenmeyers.
Zeven buisjes met bruinvispoep monsters
De 7 verschillende sets van 3 Erlenmeyers met toenemende hoeveelheid bruinvispoep en door groei algen donkerder wordend.

Wil je meer weten over het effect van walvissenpoep (whale poo) en andere walvis gerelateerde processen, die van belang zijn voor klimaat en biodiversiteit, speel dan de whalepooseamulation“. Deze interactieve website is ontwikkeld met steun van Joe Merino en Nomaxx. 

Blauwe vinvis poept.
Whale Poo Seamulation startpagina

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...