02
dec
2023

De cursussen en bruinvissafari’s van het afgelopen jaar.

In het afgelopen jaar, 2023, hebben we in totaal vijf ééndaagse & tweedaagse cursussen en drie bruinvissafari’s voor groepen, op de Oosterschelde georganiseerd. Deze vonden plaats aan boord van de Scaldis en de Stoere Eenvoud, beide zeilschepen behoren tot de zogenaamde “bruine vloot”. 

De Stoere Eenvoud
Bruinvis passeert ons onderwater

GlobeGuards natuurveilingen 

Rond dierendag vindt ieder jaar de Dag van de Natuur plaats. Dit is een veiling van diverse kunststukken en natuuractiviteiten die als tegenprestatie worden aangeboden door de GG-leden.

Stichting Rugvin had dit jaar drie bruinvissafari’s op de Oosterschelde als te “verzilveren” veilingitems. Tijdens deze safari’s varen we vanuit Zierikzee de Oosterschelde op en gaan we op zoek naar Nederland’s meest talrijke walvisachtige, de bruinvis. Er wordt dan gezeild, het anker opgehaald, geborreld en vooral genoten. Én in de meeste gevallen, zo niet alle, zien we bruinvissen, zelfs heel dicht bij de boot. 

Om met ons als groep een dag mee te varen kun je een bod uitbrengen tijdens de Dag van de Natuur. De eerstvolgende vindt plaats op woensdag 02 oktober 2024. Maar je kunt ook direct met ons contact opnemen

De schippersborrel met P2 op het eind van de trip.

Bedrijfsuitjes en bedrijfscursussen. 

Dit jaar hebben we diverse groepen vanuit het bedrijfsleven zoals van Wijhe verf, een afdeling van het RVO, en de organisatie P2 het water mee opgenomen. Zij hadden allen een onvergetelijke en leerzame dag. Het programma van zo’n dag stellen we samen vast. 

Wil je zelf met je bedrijf ook eens met ons het water op om meer te leren over walvissen, mariene biologie, bruinvissen zien en bovendien een heerlijke dag varen/zeilen; meld je dan hier aan! 

Geconcentreerd bezig met de bruinvisfoto-identificatie workshop. (M. Kaldenberg)

De cursussen 

We hebben dit jaar twee tweedaagse cursussen en drie eendaagse walviscurssen verzorgd. In totaal zijn er hierbij bijna 50 personen met ons mee gegaan. Beide cursussen worden door de cursisten gewaardeerd met een gemiddelde van 8,5! 

We geven deze cursussen weer in het voorjaar en het najaar van 2024. 

Tweedaagse (ovb): 15/16 juni en 22/23 juni 

Eendaagse (ovb) 21 juni, nog nader in te vullen als deze eerste volgeboekt is. 

Scaldis in volle vaart (N. Vercammen)
Op bruinvisuitkijk (F. Zanderink)
Het spelen van het Walvispoepspel tijdens de eendaagse cursus.
Twee bruinvissen komen op het schip af (F. Zanderink)

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...