04
mei
2023

Duizenden leergierige kinderen bij Expeditie Next, met de Whale Poo Ambassadors!

Op 03 mei jl werden duizenden enthousiaste kinderen verwelkomd op Expeditie NEXT in Middelburg. Stichting Rugvin en haar Walvispoep Ambassadeurs, de Whale Poo Ambassadors, waren er voor het tweede achtereenvolgende keer bij. 

De walvispoepstand in Middelburg met Gina

Het festival georganiseerd door de NWA had een fantastsche dag, het was prachtig weer en de oude stad Middelburg vormde een mooi decor voor alle wetenschappelijke opstellingen. 

Rugvin ontving de honderden kinderen die onze stand bezochten met de Walvispoep seamulatie. Hier konden zij ervaren wat het belang van walvispoep en de walvispomp zijn voor klimaat en biodiversiteit. Dit was voor bijna iedereen nieuw! 

Hier begeleidt Noortje een groepje leergierige kinderen.

Vanaf 10.30 begon het festival en vanaf dat moment waren al de vier de opstellingen bijna continue bezet met groepjes kinderen. De vele ouders sloten vaak aan en verruimden hun kennis ook. Alle kinderen waren zeer geïnteresseerd en wisten soms meer dan hun ouders. En het woord walvispoep zorgde vaak voor een stiekeme lach of enig gegrinnik bij de deelnemers. Precies de bedoeling! 

De Whale Poo Ambassadors bestonden dit keer uit Nicolle, Noortje, Gina en Frank. De dag vloog voorbij en onze ambassadeurs waren op het eind erg voldaan.  

De workshop materialen werden mede ter beschikking gesteld door www.drukzo.nl 

Wil jij je walviskennis ook opschroeven en kon je er op 03 mei niet bij zijn? Ga dan naar de walvispoepseamulatie. 

Ambassadrice Nicolle
De jeugd redt de oceanen

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...