13
apr
2016

Studio Bruinvis komt eraan!

Clive, de technicus, bij de Studio Bruinvis boei in Vlissingen

Momenteel wordt er druk gewerkt aan de technische installatie van Studio Bruinvis. Dit is een unieke installatie die het mogelijk gaat maken live naar bruinvissen te luisteren vanaf het havenhoofd bij Zierikzee. Dit punt is dé Hotspot van de Oosterschelde voor het zien van bruinvissen. Dit wordt dus de plek om walvissen in Nederland te zien én om er naar te luisteren!

 

 

Studio Bruinvis

Clive Menhennet, de technicus van Magrec Ltd (UK) is momenteel in Vlissingen om de boei waaraan de hydrofoon en het zendergedeelte aan vast wordt gemaakt, klaar te maken voor de te water lating. Deze boei ligt momenteel bij Rijkswaterstaat in Vlissingen en zal naar alle waarschijnlijkheid in de week van 24 april op haar plek in de Oosterschelde worden gebracht. Daarna wordt er gewerkt aan de locatie op het havenhoofd zelf. Wanneer Studio Bruinvis helemaal operationeel is, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Studio Bruinvis wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van Stichting Rugvin, het Wereld Natuur Fonds Nederland, Nationaal Park Oosterschelde, Natuurmonumenten, de Provincie Zeeland, Gemeente Schouwen Duiveland en Rijkswaterstaat een financiële bijdrage vanuit de Crowdfundingscampagne van vorig jaar.

 

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...