29
apr
2016

Boei voor Studio Bruinvis geplaatst

Zo gaat het straks werken

De boei met de hydrofoon ten behoeve van Studio Bruinvis is donderdag 28 april geplaatst door het schip de Frans Naerebout. Met het plaatsen van deze boei is de eerste fase van Studio Bruinvis afgerond. De tweede fase is het plaatsen van de feitelijke geludisinstallatie. Pas als deze twee aan elkaar gekoppeld zijn wordt het mogelijk om live naar de bruinvissen te luisteren. Het streven is om dit voor de zomervakantie te realiseren. Helaas geven sommige media nu al aan dat Studio Bruinvis af is, dat is nog niet het geval.

De Rugvinboei t.b.v. Studio Bruinvis.

Met de realisatie van Studio Bruinvis wordt het straks mogelijk om niet alleen naar onze enige veelvoorkomende walvisachtige te kijken, de bruinvis,  maar ook om er naar te luisteren. Enerzijds wordt het geluid live hoorbaar gemaakt op de kant voor aanwezige recreanten en natuurliefhebbers, anderzijds wordt de geluidsdata ook opgeslagen en vormt het een belangrijk onderdeel binnen het onderzoek naar de bruinvis dat momenteel gedaan wordt. Deze data gaat ons onder meer vertellen over de tijden dat de bruinvissen hier aanwezig zijn, de relatie met het tij en de eventuele seizoensafhankelijkheid. Samen met de andere projecten zoals het foto-identificatie project en de jaarlijkse telling krijgen we steeds meer informatie over de bruinvis als soort en hoe zij in de Oosterschelde leven.

Studio Bruinvis wordt financieel mogelijk gemaakt door het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, Gemeente Schouwen Duiveland, Nationaal Park Oosterschelde en wordt in goede afstemming met Rijkswaterstaat uitgevoerd.

 

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...