Bruinvisontmoetingen / fotosafari

Twee bruinvissen in de Oosterschelde (Foto: A. Podt)

In het voorjaar van 2018 starten we met het aanbod van fotosafari’s op de Oosterschelde. U vaart dan een dagdeel (3 uur) mee met het Foto Identificatie (ID-)team en wordt in de gelegenheid gebracht goede en exclusieve foto’s van bruinvissen te maken op een van de hotspots van de Oosterschelde. U vaart onder deskundige leiding het water op en leert over het gedrag van de dieren in de Oosterschelde, het benaderen van de dieren en indien u het op prijst stelt krijgt u ook tips voor het maken van goede foto’s.

Het foto ID team aan het werk

Het team bestaat uit minimaal een schipper met vaarbewijs I en II  en één of twee observers. U bent de vierde persoon aan boord.

De haven van Kats is het startpunt van de tocht. Afhankelijk van het weer, getijdenstroming en het uur van de dag wordt een route uitgestippeld waarbij de trefkans op het zien van bruinvissen maximaal is.

Voor € 95,- kunt u met één persoon aan boord van ons eigen Zeevarken (Een Rigid Inflatable Boat (RIB) van het type BRIG Falcon 500 lux).

De dieren vertonen zich zelfs vaak in de buurt van de boot (Foto E. Schrijver)

In overleg met u wordt een datum geprikt, met daaraan vast een alternatieve datum voor het geval het weer niet goed genoeg is.

U kun u aanmelden via ons contactformulier of als u vragen heeft deze hier te stellen.

 

 

 

Naar boven