03
jul
2023

Walvisreis Zuid-Afrika gaat definitief door, nog enkele plaatsen!

Onze unieke reis naar Zuid-Afrika gaat zeker door. Deze reis is niet zomaar een walvisreis, het is eerder een walvisexcursie! Naast de vaartochten op de oceanen worden we verrijkt met lezingen door Zuid-Afrikaanse wetenschappers en de directeur van Stichting Rugvin, die als wildlife expert ook meegaat.

Er zijn nog een paar plaatsen om aan te haken, dus wees snel en “Have a Whale of a Time”! 

Zuidkapers (Eubalaena australis) bij Zuid Afrika (FZZK)

Walvisverkenning

In 2019 vetrokken twee mensen vanuit Stichting Rugvin voor een 5-weekse verkenning van de Zuid-Afrikaanse kust met de vragen waar zitten welke goede  walvissafari-organisaties en waar wordt walvisonderzoek gedaan? Van deze reis wordt nu de eerste helft als exclusieve walvisreis, Have A Whale of a Time,  aangeboden door All for Nature en Stichting Rugvin. 

Langs de Zuid-Afrikaanse kust

Op meerdere plekken van zowel de Atlantische als Indische Oceaan, Walker Bay, Gansbaai, Knysna en Algoa Bay, gaan we met ervaren professionals het water op. En we gaan hier zeker niet voorbij aan het prachtige leven van het Zuid-Afrikaanse vasteland. Tussen de vaartochten in wandelen we te midden van de prachtige fynbosvegetatie, klipdassen, zebra’s, koedoes, bonte bokken, struisvogels en elandantilopen. Of gaan we per safariwagen op zoek naar olifanten, buffels en leeuwen. We blijven echter in het spoor van de walvissen!

Dagprogramma Zuid Afrika A Whale of a Time met St. Rugvin 2023 

Zuidkapers voor de kust van De Hoop (Foto Dr. Els Vermeulen). Deze prachtige dieren gaan we vanaf de duintoppen observeren.

De Afrikaanse Big 10 

Naast een uitgebreid bezoek aan de Walvishoofdstad van Zuid-Afrika, Hermanus, waar we ook ontvangen worden door de hier werkende walvisonderzoekers, maken we een unieke stop in De Hoop, dit is een nauwelijks bekend walvishoogtepunt van Afrika. Hier komen de Zuid-kapers samen om jongen te krijgen en te paren. Vanaf de duintoppen kun je dieren voor je in het water zien liggen. We hebben dan al kennis gemaakt met de Afrikaanse pinguins, verschillende dolfijnsoorten, walvissen en pelsrobben, samen met de leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn vormen deze in Algoa bay de Afrikaanse Big 10. 

Gevlekte hyena, Addo NP (F. Zanderink)
Twee bultrugdolfijnen voor de kust van Knysna, ZA. (Foto: F. Zanderink)
Bultrug met jong voor de kust van Zuid-Afrika (F. Zanderink)
Jonge olifant in Addo NP (F. Zanderink)

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...