26
jun
2023

Succesvolle en zonnige ééndaagse walviscursus!

Op vrijdag 23 juni vertrokken we met een volgeboekte Tjalk de Oosterschelde op. Ook vandaag zat het weer ontzettend mee en konden we optimaal genieten van wat de ééndaagse cursus bracht op het water. 

Turend over het water, uitkijken naar nog meer bruinvissen. (F. Zanderink)

Met twaalf cursisten uit alle uithoeken van Nederland, een lekkere warme zon en weinig wind was het een uitermate geschikte dag om het water van de Oosterschelde op te gaan. 

Maar we stonden niet alleen aan dek, ook in het ruim van de Stoere Eenvoud waren we vaak te vinden voor diverse presentaties en workshops over hoe de diverse walvisachtigen te herkennen zijn, wat de verschillen zijn tussen balein- en tandwalvissen, hoe werkt echolocatie, welke soorten kun je in Nederland zien, wat is het belang van walvissen, dolfijnen en bruinvissen wereldwijd en nog veel meer. 

Welke bruinvissen zie ik nu?

De workshops bestonden uit een Foto-Identificatie oefening en ons zeer succesvolle Walvispoep Seamulatie spel dat ook online te spelen is. Hiermee bootsen we het mariene ecosysteem na en kun je zelf ervaren wat het effect van menselijk handelen is op klimaatverandering en biodiversiteit. 

Bij ons eerst bezoek aan de boei van Studio Bruinvis zagen we wel enige bruinvissen, maar hoorden we ze nog niet. Toen we later terugvoeren van de Schelphoek naar Zierikzee, waren er meerdere bruinvissen en konden we de dieren ook zeer goed horen. 

Met een heerlijk gevoel sloten we de cursus af met een schippersborrel in de haven van Zierikzee. 

Een van de bruinvissen nabij Studio Bruinvis popt plots op. (F. Zanderink)
En nog eens twee.
Cursisten zien enthousiast hun eerste bruinvis.

Wil jij ook inschrijven voor onze ééndaagse of tweedaagse cursus?

Schrijf je dan nu in! 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...