25
jun
2023

Met Koninklijke van Wijhe Verf tussen de bruinvissen!

Tijdens de Dag van de Natuur in 2021, de jaarlijkse natuurveiling van GlobeGuards, bracht Koninklijke van Wijhe verf een winnend bod uit op onze bruinvissafari op de Oosterschelde. Dit bod werd op donderdag 22 juni jl. verzilverd. Het werd een prachtige dag met menige bruinvis rondom de Stoere Eenvoud en veel zeilplezier.  

Het hele team van van Wijhe, Rugvin en de Stoere Eenvoud. (M. Kaldenberg).

We verzamelden in de haven van Zierikzee en omstreeks 10.00 vertrok de Tjalk de Stoere Eenvoud met Henk Dijkema en scheepsmaat Marcel naar de Oosterschelde. Vanuit Stichting Rugvin waren Frank Zanderink en Martine Kaldenberg aanwezig. Er werd allereerst koers gezet naar Studio Bruinvis die nabij het havenhoofd van Zierikzee is geplaatst. Het duurde niet lang voordat de eerste bruinvissen zich lieten zien. Zierikzee is dan misschien ook wel de beste plek om bruinvissen te spotten, vanaf de boot en vanaf het land. 

Twee bruinvissen komen kijken naar het schip (F. Zanderink)

Het weer was deze dag niet zo zonnig als de dagen ervoor, maar zeker nog warm en droog, en er stond in de ochtend niet veel wind. Daarom werd er besloten de eerste uren vooral uit te kijken naar de bruinvissen, een tweetal workshops te houden (bruinvis Foto- ID en de Walvispoep Workshop) en in de middag met enige toename van de wind ook nog te gaan zeilen. 

Eenmaal terug in de buurt van Zierikzee nog even snel naar Studio Bruinvis waar we de bruinvissen ook konden horen met onze mobiele ontvanger aan boord, dus we zagen en hoorden de dieren tegelijkertijd!! 

Een van de bruinvissen van die dag (F. Zanderink)
Geconcentreerd bezig met de bruinvisfoto-identificatie workshop. (M. Kaldenberg)
De afsluitende schippersborrel (F. Zanderink)

Wil je ook deelnemen aan de Dag van de Natuur van GlobeGuards?  Klik dan op nevenstaande link en meld je aan voor deze geweldige Natuurveiling op 04 oktober 2023. 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...