05
mrt
2024

Veel Walvispoep workshops de komende maanden

Onze Walvispoep Ambassadeurs (WPA) zijn er al weer helemaal klaar voor! Over een paar weken starten we met de eerste Walvispoep workshops tijdens de Zoogdierdag in Burgers’ Zoo. Daarna verplaatsen we ons naar Italië voor een hele dag van workshops, samen met de Whale & Dolphin Conservation, tijdens de European Cetacean Society (ECS) conferentie in Catania, een dikke week later zijn we aanwezig voor twee workshops tijdens de Future For Nature Academy bijeenkomst op de campus van Wageningen en weer een weekje later op 01 mei staan we voor duizenden kinderen klaar in Zutphen tijdens Expeditie Next. 

Tijdens deze workshops leer en zie je hoe alle walvisachtigen, allemaal op hun eigen manier, het mariene ecosysteem beïnvloeden en zelfs heel erg belangrijk zijn voor het klimaat. Het zijn namelijk de bemesters van het fytoplankton dat minstens zo belangrijk is voor biodiversiteit en klimaat als alle bossen en bomen samen.

Sedna de bruinvis in de Oosterschelde (Foto: Renate Olie)

Zoogdierdag Zoogdiervereniging, Burgers’ Zoo Arnhem

Tijdens de jaarlijkse Zoogdierdag op 23 maart, georganiseerd door de Zoogdiervereniging, zijn we ook present met een korte lezing over de rol van walvisachtigen in de oceanen en onze WPA workshop. Wil je aanwezig zijn en ben je lid, ga dan naar de website van de Zoogdiervereniging

Medewerkers van walvissafari en onderzoeksorganisatie Terra Azul spelen en bespreken het Walvispoepspel. (S. Suciu)

European Cetacean Society, Catania 

Ga je naar de ECS conferentie, of wil je nog gaan? Geef je dan ook op voor deelname aan de workshop op dinsdag 09 maart in Catania, Sicilië, Italië. En kijk en luister eerst naar de lezing over de rol van walvissen, dolfijnen en bruinvissen en speel dan deze workshop. Geef je op via de European Cetacean Society.   

Future For Nature Academy, Wageningen 

Wegens succes herhaald zullen we maar zeggen. Ook dit jaar zijn we weer gevraagd om onze workshop aan te bieden aan de geïnteresseerden die naar de Future For Nature Academy dag op 20 april in Wageningen komen. 

Naast vele studenten en vriwjilligers zullen ook de winnaars van de FFN awards hierbij aanwezig zijn. 

Expeditie Next, Zutphen

Na Franeker en Middelburg mag nu Zutphen er aan geloven. Duizenden kinderen uit heel Nederland gaan zich op woensdag 01 mei met het nationale wetenschapsfestival verdiepen in diverse vormen van de wetenschap. Honderden kramen, installaties en tenten staan klaar om duizenden kinderen, op afstand begeleid door hun ouders, te vermaken, te biologeren en te enthousiasmeren met wetenschappelijke proefjes, spelletjes etc. Ook de Walvispoep Ambassadeurs van Rugvin staan die dag met 4 tafels weer klaar! Kom ook en wordt Walvispoep Ambassadeur! 

WPA elementen
De nieuwe levering van Workshop elementen.

Sponsoring door Drukzo 

Net zoals twee voorafgaande bestellingen/bezorgingen hebben we alle mariene elementen voor onze WPA workshops gratis en voor niets ontvangen via DRUKZO. Enkele honderden uitgestanste walvissen, vissen, fytoplankton, zuurstofbelletjes en natuurlijk de nodige walvispoep werden gisteren geleverd. Ruim op tijd voor de komende workshops. Waarom weer een bestelling? Wel, tijdens de workshops van vorig jaar in Schotland, Azoren en Zuid-Afrika hebben we mensen getraind dit spel ook met anderen tbv educatie te gaan gebruiken. En daar hebben we menig spel voor achtergelaten. 

En nog veel meer ……. of zelf een workshop organiseren? 

Kun jij niet op bovenstaande dagen, maar wil je er wel graag meer over horen? Dat kan. We gebruiken dit  interactieve spel ook tijdens onze ééndaagse en tweedaagse walviscursussen in juni as.

En je kunt het online ook interactief spelen! Weet jij samen met de walvissen het klimaat te redden?

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...