24
feb
2024

Wildlife Fund Amersfoort steunt Foto ID project Rugvin

Het Dierenpark Amersfoort Wildlife Fund heeft het Foto ID project van Stichting Rugvin met een mooi bedrag gesteund! Met dit bedrag worden we in staat gesteld om voor het project een goede en snelle camera met telelens te kopen evenals de dekking van de onkosten die het nieuwe Foto ID seizoen met zich meebrengt.  

Dierenpark Amersfoort Wildlife Fund (DPAWF) 

De stichting DierenPark Amersfoort Wildlife Fund wil een structurele bijdrage leveren aan de bescherming van de natuur en in het bijzonder bedreigde diersoorten. Dankzij een goed netwerk en nauwe samenwerking met  natuurbeschermers in het veld, wordt iedere euro goed besteed. Ook DPAFW is net als Stichting Rugvin lid van GlobeGuards. 

Bruinvis voor het Zeevarken
Bruinvis voor de boeg (Foto. M. Kaldenberg)
Sedan nabij Scaldis
Sedna de bruinvis nabij de Scaldis tijdens cursus. Let op haar grote, makkelijk te herkennen, litteken. (F. Zanderink)

Het Foto ID project 

Sinds 2015 vaart Stichting Rugvin met haar Zeevarken (Rigid Inflatable Boat), zie ook foto, de Oosterschelde op voor haar bruinvis Foto ID project. Met het maken van foto’s van individuele bruinvissen dieren leren we veel over het individuel gedrag van deze dieren in de Oosterschelde. We kunnen hiermee de volgende vragen beantwoorden: hoeveel zijn er? Hoe vaak krijgen de dieren kalfjes? Waar houden ze zich graag op? Met welke andere bruivnis zijn ze vaak samen te zien? En nog veel meer. 

Good Analytics

Na twee winters analyses, door de inzet van al onze ID vrijwilligers zijn er weer honderden foto’s bekeken en geanalyseerd. Good Analytics en onze studente Taya, helpen ons bij deze analysis. 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...