05
okt
2020

Student(en) gezocht voor bijdrage aan onderzoek naar walvissen(poep) effect op klimaatverandering en biodiversiteit

Stichting Rugvin is met spoed op zoek naar één of meerdere studenten die zich willen verdiepen in de positieve effecten die walvissen hebben op klimaatverandering en biodiversiteit.  Inmiddels hebben we genoeg aanmeldingen! Heel veel dank hiervoor, het is overweldigend! 

We zijn als mondiale maatschappij het eindelijk grotendeels eens over het veranderend(e) klimaat. Als tegengas worden nu op veel plekken ter wereld bomen/bossen aangeplant en windmolenparken aangelegd etc. Maar dat ook walvissen een zeer grote bijdrage kunnen leveren aan het afremmen van de klimaatverandering en een zeer positief effect hebben op de mariene biodiversiteit wordt nauwelijks opgepakt.

Wetenschappers, met name in de USA, zijn hier druk mee en in december 2019 kwam er zelfs uit onverwachte hoek, vanuit het Internationale Monetaire Fonds (IMF), een rapport uit dat de walvissen als klimaat ingenieurs kwalificeerde.

Als Rugvin willen wij samen met Amerikaanse onderzoekers twee grote vragen (nog op te splitsen in vele subvragen) oppakken waarbij jij als student(en) een grote bijdrage kunt leveren!

Welke effecten hebben walvissen op klimaatverandering en biodiversiteit precies en hoe zouden we deze positieve effecten kunnen vergroten. Zie ook het artikel over de mariene ingenieurs op onze website. 

Effecten van walvissen op fytoplankton, zuurstofproductie en klimaatverandering

Het onderzoek is een desktop study waarbij de diverse informatie, de puzzelstukjes die al bestaan, worden verzameld, geïnventariseerd en met name aan elkaar gekoppeld om een totaalbeeld te krijgen van het effect van deze mariene ingenieurs. En de resultaten willen we breed gaan communiceren!

Heb je interesse om dit op korte termijn samen met onze walvispoepambassadeurs op te pakken, neem dan contact op met Stichting Rugvin en bezoek onze studentenpagina. 

 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...