30
aug
2020

Geslaagde vrijwilligersdag Stichting Rugvin

De vrijwilligersdag 2020 van Stichting Rugvin kende een prima en erg gezellig verloop.

Een van de eerste bruinvissen tijdens de tocht.

Door Corona hebben we als stichting ook hier een andere invulling dan normaal aan moeten geven. Geen presentaties in een café of spelvorm aan tafeltjes, maar heerlijk buiten met z’n vijftienen, op de MS Onrust. Gedurende een drie uur durende tocht, vanaf Burghsluis via Studio Bruinvis, onder de Zeelandbrug door (“het gat van Zeeland”), Colijnsplaat en voor de meesten, een nieuwigheid, door het Oliegeultje, een smalle doorgang tussen de zandplaten bij de Roggenplaat terug naar Burghsluis. Het weer was uiteindelijk best goed, in vergelijking met de voorspellingen, nauwelijks wind en een paar keer wat lichte motregen.

Drie bruinvissen T. de Haan

Direct na het verlaten van de haven al een eerste bruinvis, later nog eens drie, nog een paar individuele dieren, een “groepje” van vier (in totaal 9 – 10 dieren?) en een aardig aantal gewone zeehonden. Voor sommigen was het de eerste bruinvis (in de Oosterschelde). Een aantal foto”s, kunnen zeker gebruikt worden voor het foto ID project.

Maar geen butskoppen, die vorige week gespotte twee dieren zijn waarschijnlijk toch al lang de Oosterschelde uit.

 

 

Door de speciale lichtval zowaar een “tropisch eilandje” in de Oosterschelde. (F. Zanderink)

Wel prachtige luchten en een bijzonder kijkje op de schelpenberg van de Roggenplaat. Een wandeling langs de Oosterschelde naar de “Plompe toren” leverde een mooi vergezicht op,maar niet nog meer bruinvissen. Kortom een geslaagde dag met een heerlijk afsluitend etentje.

 

Het gat van Zeeland.

 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...