11
jul
2022

Stichting Rugvin gaat vanaf juli monitoren vanaf de MS Romantika van de Holland Norway Lines!

Stichting Rugvin gaat binnenkort ook walvisachtigen monitoren op de Noordzee vanaf de brug van de MS Romantika van de veerbootmaatschappij Holland Norway Lines. Er zullen op de tochten vanuit Eemshaven (Groningen) naar Kristiansand maandelijks twee observers mee gaan om ook op dit stuk Noordzee te gaan observeren welke walvisachtigen hier en wanneer voorkomen.  

De MS Romantika in de haven van Kristiansand

Uitbreiding walvismonitoringnetwerk

Voor Stichting Rugvin is dit een fantastisch uitbreiding van het monitoringswerk op de Noordzee. Niet alleen varen we al 17 jaar met de Stena Line van Hoek van Holland naar Harwich (UK), maar nu komt daar deze prachtige route noordwaarts bij. 

Ook hier op de MS Romantica, een voormalig cruiseschip uit de Baltische zee zullen twee observers op de brug gaan uitkijken naar hier aanwezige walvisachtigen.  

Route MS Romantika van Eemshaven naar Kristiansand

De overtocht

De vaartijd van de overtocht is zo’n 18 uur, waarbij 3x per week heen ene weer wordt gevaren tussen Eemshaven en Kristiansand (Noorwegen). Het vertrek is uit beide havens om 15.00 uur. De aankomst is altijd de volgende dag om 09.00 in de ochtend. 

Welke walvisachtigen verwachten we?  

Naast de in de Noordzee veel voorkomende bruinvissen (Phocoena phocoena), verwachten we ook geregeld witsnuitdolfijnen te zien, geregeld een dwergvinvis,  tuimelaars en wellicht ook wel eens een potvis, gewone vinvis of orka. Welke soorten precies, waar en hoeveel vormen onze belangrijkste monitoringsvragen.   

Zodra we weten wanneer onze eerste trip staat gepland zullen we dit op onze website communiceren. En als vanzelfsprekend ook onze eerste monitoringsresultaten. 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...