20
aug
2021

NATIONAL GEOGRAPHIC 50 GREATEST WILDLIFE PHOTOGRAPHS. FOTO 4 RUGVIN

Van vrijdag 09 juli t/m zondag 5 september toont National Geographic in de Nieuwe Kerk van Zierikzee de 50 Greatest Wildlife Photographs. Daarnaast is hier voor Stichting Rugvin een speciale plek gereserveerd. Op deze plek hangen zes foto’s van Stichting Rugvin én een collage/toelichting op onze Whale Poo Ambassadors – Seamulation, die in september wordt gelanceerd. De komende weken tonen we om de beurt één van onze foto-inzendingen. Vandaag foto 4.

Bruinvis voor de Stompe toren

Ooit was de Oosterschelde echt onderdeel van de Noordzee en zwommen er ook bruinvissen. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw waren de dieren in de Noordzee in aantal sterk achteruitgegaan. Dit leidde er ook toe dat er hoogstwaarschijnlijk ook geen bruinvissen in de Oosterschelde meer waren. Rond de eeuwwisseling zijn waarschijnlijk enkele dieren door de Oosterscheldekering heen gezwommen en sindsdien komen ze hier jaarrond voor. De Oosterschelde vormt nu voor Stichting Rugvin als een ideaal onderzoeksgebied dat ook voor toeristen erg interessant is. 

Het lijkt alsof de bruinvis op de foto wist dat hij op de foto zou komen en getoond zou worden in de Nieuwe Kerk van Zierikzee. Dat wist het dier natuurlijk niet, maar het toont wel een uniek beeld. De bruinvis als symbool van de Oosterschelde met de kenmerkende Stompe Toren op de achtergrond.

Foto: Frank Zanderink

Bruinvis voor Stompe Toren, Nieuwe Kerk Zierikzee

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...