23
jun
2021

Folder de Zeeuwse walvis verschenen

De nieuwe interactieve folder “De Zeeuwse Walvis” is onlangs verschenen. Met deze folder kan de lezer zich net zo veel verdiepen in de bruinvis, de Zeeuwse walvis, als hij of zij wil. 

De folder beschrijft de bruinvis (Phocoena phocoena) in al haar facetten. Het neemt je mee naar wat bruinvissen nu precies voor dieren zijn, hoe ze leven en waarom ze de naam “bruinvis” hebben. Wil je je verdiepen in dit prachtige zoogdier, dan kun je, via de vier QR codes in de folder, je nog meer verdiepen op de vier bijbehorende pagina’s van onze website. 

Er ligt een groot accent op de beschrijving van de bruinvissen in de Oosterschelde; de geschiedenis van de bruinvis in de Zeeuwse wateren, waar ze precies te zien zijn, waar je hen zelfs kunt horen en met wie je zou kunnen meevaren als je ze vanaf het water wilt zien. 

De folder beschrijft ook de bruinvis als lid van de walvissenfamilie, haar voorkomen in internationale wateren, hoe de dieren soms per plek verschillen in gedrag en hoeveel er op de wereld leven. 

Voor de schoolgaande jeugd is er de pagina “Doe je mee” (nog in ontwikkeling) met kleurplaat, “doeboek” en meer.

De Zeeuwse Walvis; interactieve folder van Stichting Rugvin

In het midden van de folder bevindt zich een prachtige poster van een de bruinvissen uit de Oosterschelde. 

De folder wordt uitgegeven en verspreid via het Nationale Park Oosterschelde, de rondvaart- en charterschepen, de havens en horeca etc. De folder komt binnenkort ook uit in de Duitse taal met eveneens een Duitse verdieping op de website. 

De Zeeuwse Walvis wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationale Park Oosterschelde en Stichting Rugvin.

Bruinvis duikt onder in de Oosterschelde (F. Zanderink)

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...