30
jul
2021

National Geographic 50 Greatest Wildlife Photographs. Foto 2 Rugvin

Van vrijdag 09 juli t/m zondag 5 september toont National Geographic in de Nieuwe Kerk van Zierikzee de 50 Greatest Wildlife Photographs. Daarnaast is hier voor Stichting Rugvin een speciale plek gereserveerd. Op deze plek hangen zes foto’s van Stichting Rugvin én een collage/toelichting op onze Whale Poo Ambassadors – Seamulation, die in september wordt gelanceerd. De komende weken tonen we om de beurt één van onze foto-inzendingen. Vandaag foto 2.

Loggende bruinvissen

Bruinvissen zijn bijna altijd actief. Ze moeten wel actief blijven om warm te blijven in het doorgaans koude water. Zo’n 75 % van hun tijd zijn ze bezig met het jagen op vis om hun vetlaag op peil te houden en het zwemmen naar de foerageerplekken. Dit zijn vaak de plekken waar je meerdere dieren samen kunt zien. Het zijn geen sociale dieren die in grote groepen met elkaar optrekken. Als ze hun buik vol hebben gaan ze vaak in kleine groepjes of individueel uiteen. Alleen de moeder bruinvis vormt een hechte band met haar kalf.

Ze zijn ook ’s nachts actief met jacht op vis en verplaatsing naar andere gebieden. Slapen doen ze alleen als het even kan. Dat zijn zeer korte rustpauzes aan het oppervlak. We noemen dat “loggen”!  Dit woord is afgeleid van het Engelse “log” dat “stuk hout” betekent. Ofwel de “bruinvissen drijven als een stuk hout op het water”.

Foto: Ernst Schrijver

Twee bruinvissen loggend in de Oosterschelde (Foto: Ernst Schrijver)
Bruinvis voor Stompe Toren, Nieuwe Kerk Zierikzee
Vier van de zeven bijdragen in de NG tentoonstelling

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...