04
sep
2021

NATIONAL GEOGRAPHIC 50 GREATEST WILDLIFE PHOTOGRAPHS – Bijdrage 7

Van vrijdag 09 juli t/m zondag 5 september toont National Geographic in de Nieuwe Kerk van Zierikzee de 50 Greatest Wildlife Photographs. Daarnaast is hier voor Stichting Rugvin een speciale plek gereserveerd. Op deze plek hangen zes foto’s van Stichting Rugvin én een collage/toelichting op onze Whale Poo Ambassadors – Seamulation, die half september wordt gelanceerd op onze website. De afgelopen weken toonden we telkens één van onze foto-inzendingen. Nu is er onze laatste bijdrage, een collage van de Whale Poo Seamulation. 

Deze Seamulation, een interactieve webpagina wordt binnenkort gelanceerd op diverse websites. 

SEAmulation

De aarde heeft twee longen: het land en de oceaan…

Meer dan de helft van de zuurstof in de lucht wordt geproduceerd door fytoplankton in zee. Voor deze zuurstofproductie zijn een aantal meststoffen nodig zoals ijzer, stikstof en fosfor. Walvispoep bevat deze stoffen in grote hoeveelheden. Walvissen kunnen dus beschouwd worden als bemesters van zeeën en oceanen! Bovendien brengen walvissen deze stoffen van dieptes (waar ze foerageren) naar het wateroppervlak (waar ze poepen). Dit laatst wordt ook wel het walvispomp effect genoemd.

Als we walvissen beter gaan beschermen en ervoor zorgen dat populaties weer gaan groeien, dan zijn walvissen, letterlijk en figuurlijk, ons grootste bondgenoot in de strijd tegen klimaatsverandering!

Stichting Rugvin en haar ‘Whale Poo Ambassadors´ team vraagt aandacht voor de belangrijke rol die walvissen spelen bij behoud van biodiversiteit en klimaatverandering.  In september lanceren we SEAmulation, een interactieve website waarop je walvissen kunt beschermen en zelf kunt ervaren wat de kracht van walvispoep is!

Hieronder alvast onze teaser: 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...