15
mei
2021

Bruinvis Foto ID tocht 13 mei

Eindelijk konden we met het Zeevarken weer eens het water van de Oosterschelde op. De laatste tocht van dit jaar was al weer enkele weken geleden. En ook in de aanloop van deze dag was de weersverwachting vrij grillig. 

Bruinvis met flink litteken (F. Zanderink)

Rond 10.30 vertrokken Renate en Frank met het Zeevarken vanuit Kats de Oosterschelde op. Het was al snel raak, één bruinvis voor de haven van Kats. Daarna voeren we via Zierikzee, Schelphoek naar Burghsluis, weer terug via Zierikzee naar Kats.

In totaal zagen we een 9-tal bruinvissen. Het juiste aantal moet nog aan de hand van Foto ID worden bijgesteld. Een bruinvis zal niet zo’n probleem zijn, gezien zijn/haar flinke litteken op de rechterflank.

 

Drukte op havenhoofd Zierikzee, nabij Studio Bruinvis (F. Zanderink)

Bij Zierikzee was het nu niet zo druk met bruinvissen, “slechts één”. Het was drukker met mensen! De weersomstandigheden moesten we in de gaten houden en dat was maar goed ook. Het 3-4 tal burinvssen voor de haveningang bij Kats moesten we op een gegeven moment zelf verlaten omdat ere veel regen aan kwam. Toch een mooi aantal foto’s om weer te gaan identificeren.

 

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...