23
jul
2022

Breng een bezoek aan Studio Bruinvis in Zierikzee en geniet van onze eigen Zeeuwse Walvis.

Wist je al dat het havenhoofd van Zierikzee een van de beste plekken van Europa is om walvisachtigen te zien? Je kunt hier namelijk vrij makkelijk onze eigen “Zeeuwse walvis ” de bruinvis, zien én horen!  

Studio Bruinvis nabij het havenhoofd van Zierikzee

Deze gewone bruinvis (Phocoena phocoena) is zeer regelmatig waar te nemen rondom het havenhoofd, wanneer de dieren hier op zoek zijn naar voedsel. Dit zoeken en jagen op prooi is hier niet alleen te zien, maar ook te horen. Wanneer de bruinvis in de richting van de hier geplaatste boei van Studio Bruinvis zwemt, wordt dit geluid opgevangen en direct 24/7 naar de kant gezonden en voor mensen hoorbaar gemaakt.  

Studio Bruinvis schema

Bruinvissen maken gebruik van echolocatie, (gebruik van hoog frequent geluid om de weg te vinden, te communiceren en hun prooi te bemachtigen). Dit is te vergelijken met het gedrag vleermuizen. Dit kun je hier allemaal zien en beleven!  

Luisteraars bij de zuil van Studio Bruinvis

Ga op een mooie windarme dag naar Zierikzee en wandel of fiets naar het havenhoofd. Neem je camera en verrekijker mee en een klein beetje geduld. De dieren zijn er niet de hele dag maar wel heel vaak! 

Bruinviskalf (T. de Haan)
Bruinvis haal adem door het blaasgat (F. Zanderink)

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...