12
aug
2022

Bezoek Studio Bruinvis ook eens ’s avonds!

Je zou denken dat het geen zin heeft om als het donker is naar bruinvissen uit te kijken! Kijken misschien niet, maar luisteren kan zeker wel. Bij Studio Bruinvis in Zierikzee aan de Oosterschelde kun je namelijk ook ‘s-avonds als de zon onder is genieten van de hier aanwezige bruinvissen

Studio Bruinvis bij ondergaande zon (F. Zanderink)

Bruinvissen slapen ’s nachts niet. Ook als de zon onder is jagen zij door middel van echolocatie op prooivis in de Oosterschelde. En als zij in de buurt van de boei met hydrofoon nabij het havenhoofd van Zierikzee zijn, kun je hier heerlijk van genieten. Het is ’s avonds en ’s nachts misschien wel drukker met bruinvissen dan overdag. Als je langs het natuurgebied “Levensstrijd” bent gewandeld kom je op het eind van het havenhoofd uit bij Studio Bruinvis. Druk op de knop en luister naar de geluiden van de bruinvissen.  

Een zo goed als volle maan boven de Zeelandbrug vanaf het havenhoofd van Zierikzee.

Zeker nu met de hitte die overdag lang voortduurt, is het heerlijk toeven op dit havenhoofd. Geniet van de ondergaande zon, opkomende maan, de golfslag, de tot laat nog jagende visdiefjes en de regelmatig te horen zijnde bruinvissen. Wij deden dat deze week, op 10 augustus iig volop. 

Als je niet weet hoe het geluid klinkt van de bruinvis klik dan op de knop hiernaast. 

Heb je genoten van  het hoorspel ? Weet dat het onderhoud van Studio Bruinvis geld en moeite kost :). Maak met onderstaande knop ajb een donatie over zodat we volgend jaar ook nog kunnen luisteren. 

Bruinvis voor Stompe Toren, Nieuwe Kerk Zierikzee

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...