23
mrt
2022

Boek nu een lezing en/of workshop over walvissen, dolfijnen en bruinvissen!

Hebben jij, je collega’s, vrienden of medeclubgenoten altijd al meer willen weten over walvissen, dolfijnen en bruinvissen en hun zeer belangrijke rol voor klimaat en biodiversiteit? Nodig Stichting Rugvin uit voor een lezing en/of een workshop over deze machtig interessante en belangrijke dieren!  

Poepende vinvis

Stichting Rugvin komt graag naar je toe voor een boeiende middag of avond. Het onderwerp voor de lezing, eventueel in combinatie met onze Whale Poo workshop, wordt in overleg vastgesteld. We hebben geen vast omlijnde onderwerpen voor iedere lezing, maar passen deze altijd aan de groep en (actuele) interesses aan. Onze kennis en ervaring is groot en internationaal. We kunnen ingaan op de walvisachtigen in de Oosterschelde of Noordzee, maar kunnen ook zeker veel vertellen en laten zien over de andere soorten walvissen en/of de ecologische rollen die walvissen bijvoorbeeld in de oceanen spelen.  

Lezing op 20-10 in Burgers' Zoo (Foto A. Roesink)

We komen graag naar kleine, maar ook naar grote zalen toe. We spreken geregeld op congressen, conferenties, voor Natuurorganisaties, universiteiten,  wetenschappelijke bureaus, studieverenigingen, personeelsverenigingen, maar ook vriendenclubs en scholen etc.  

Veel gevraagde thema’s zijn: de walvisachtingen van de Noordzee, de bruinvis in de Oosterschelde en Walvissen als mariene ingenieurs.  

Dit laatste onderwerp combineren wij graag met onze Whale Poo Workshop. Een interactieve workshop over de rol van walvissen t.a.v. klimaat en biodiversiteit in onze oceanen. 

Het Whale Poo spel

De Whale Poo workshop wordt gedaan aan de hand van een “bordspel” en afgeleide van onze interactieve WhalePooSeamulation. Aan de hand van een korte of lange lezing vooraf, duik je samen met je vrienden, collega’s of studiegenoten in de wereld van de walvissen. 

Je bouwt allereerst het mariene ecosysteem op en denkt dan vervolgens na over de impact van menselijke invloeden zoals, visserij, walvisjacht, scheepvaart, vervuiling etc. En niet alleen als direct gevolgen voor de walvissen, maar ook ten aanzien van klimaat en biodiversiteit! 

Onderstaande voorbeelden van de workshop elementen zijn getekend door Noa Klerkx en vanuit sponsoring gedrukt en gestand door Drukzo. 

Blauwe vinvis
Walvispoep
Fyto- en zoöplankton
Walvisjager
Nynke tijden haar presentatie voor de Nicolaas G. Pierson foundation
Presentatie tijdens bruinvisdag in Teylers, Haarlem 2019
Het Whale Poo Seamulation spel wordt klaargelegd.
Een goed gevulde zaal in Burgers' zoo (HP. Westerbeek)

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...