10
mrt
2021

Walvispoep, bescherming bruinvis, opmerkelijk gedrag van orka’s, diep duikende zeeolifanten en nog veel meer …..

In de komende week van 15-19 maart 2021 zullen tijdens het Webinar van de European Cetacean Society (ECS) internationale wetenschappers hun licht laten schijnen op nieuwe ontwikkelingen, nieuwe ontdekkingen en verbazingwekkende feiten over walvissen, dolfijnen en bruinvissen en hun mariene leefomgeving.  

De ECS organiseert normaliter jaarlijks een conferentie in een Europees land, waar wetenschappers, natuurorganisaties, overheden en andere geïnteresseerden bijeenkomen om hun kennis te delen en zelf ook op de hoogte de blijven van de laatste ontwikkelingen rondom walvisachtigen, mariene ecologie en in iets mindere mate zeehonden, zeeleeuwen en andere “pinnipeds”.

Het congres heeft dit jaar vanwege de Corona pandemie een aangepaste vorm gekregen, het Webinar. Het is qua lezingen in omvang beperkter, maar daarom niet minder interessant! Het lezingenprogramma is over de gehele week verspreid en kent minimaal twee lezingen per dag. Klik hier voor het gehele programma. Omdat we ook sprekers van buiten Europa hebben gevraagd zijn de aanvangstijden aan hun lokale tijd aangepast. Op de programmapagina vind je tevens de abstracts van alle sprekers. 

 

De eerste twee lezingen op maandag 15 maart zijn van:

Camille Albouy: Biogeography of marine mammals and their vulnerability to climate change.

Heidi Pearson: Cetaceans as oceanic engineers. 

Je kunt je kosteloos aanmelden op de site van de ECS. Je krijgt dan een link toegestuurd met inloginstructies om via ZOOM toegang te krijgen voor alle presentaties. 

Voor bovenstaande eerste twee lezingen hebben wij vanuit Stichting Rugvin extra interesse! Zie ook ons project de Whale Poo Ambassadors.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...