21
mrt
2021

Veel belangstelling voor ECS Webinar en “Whales as oceanic engineers”.

Afgelopen vrijdag sloot de European Cetacean Society (ECS) haar Webinar van 15-19 maart af. Het was de eerste keer dat de ECS een week lang lezingen online organiseerde. Dit Webinar was in de plaats gekomen van het jaarlijkse congres dat nu vanwege de Corona pandemie niet door kon gaan.

In totaal hadden ruim meer dan 1.000 mensen zich aangemeld voor het bijwonen van één of meer lezingen (2-3 lezingen/dag). Veelal kenden de individuele lezingen meer dan 400 belangstellenden. Afgelopen maandag beten twee wetenschappers het spits af met de relatie klimaat en walvissen.

“All about Poo” (Heidi Pearson)

De presentatie “Whales as oceanic engineers” van Dr. Heidi Pearson uit Alaska nam de belangstellende mee naar de mariene processen die zich veelal onderwater afspeelden en een grote invloed hebben op de biodiversiteit en klimaatverandering. Je kunt deze lezing terug zien via de volgende YouTube link. Uit haar lezing blijkt dat het effect van walvissen erg groot is, maar dat verder onderzoek ook hard nodig is. WIj raden de lezing vanuit Stichting Rugvin en de Whale Poo Ambassadors sterk aan om meer te weten te komen over de walvissen als mariene ingenieurs.

De eerste presentatie, van Camille Albouy, is helaas niet terug te zien op YouTube. De meeste andere presentaties o.a. over de bruinvis in de Noordzee zijn online wel terug te kijken via de ECS programma webinarpagina.

 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...