22
apr
2024

Vandaag is de “Dag van de Natuur, Earth Day!”

Vandaag 22 april 2024 is het “De Dag van de Aarde”, internationaal ook Earth Day genoemd. Wij staan hier als Stichting Rugvin natuurlijk ook actief bij stil, voor ons is het eigenlijk iedere dag Earth Day. Vandaag willen we benadrukken dat onze aarde voor ca 2/3 uit zeeën en oceanen bestaat. En die zeeën en oceanen zijn van groot levensbelang voor de aarde zelf maar ook voor ons mensen. 

Earthday 

De Dag va nde Aqarde is een initiatief dat al sinds 1970 bestaat en veel mensen en organisaties extra stimuleert het belang van een goede gezonde wereld uit te dragen. Zo ook wij. Als Rugvin doen wij zelf onderzoek naar met name walvissen, dolfijnen en bruinvissen, waar ze voorkomen en vooral ook naar welke belangrijke rol zij spelen op aarde. Nog steeds richten we als mensheid vooral onze pijlen op bescherming van bomen en bossen, op land dus en zoeken we technische oplossingen voor de problemen die we zelf veroorzaakt hebben. Wij pleiten voor meer aandacht voor gezonde zeeën door deze veel beter te gaan beschermen en vooral ook sneller! 

Whalepooseamulation
Klik op de afbeelding om naar Whalepooseamulation te gaan.

De oceanen omvatten 2/3 van onze aarde! 

Iedere tweede ademteug die we inademen wordt met zuurstof gevuld door het fytoplankton uit zee. En de CO2 die we daarna weer uitademen wordt voor minimaal 50% weer door datzelfde fytoplankton in dit zuurstof omgezet. Daarbij spelen walvissen, dolfijnen en bruinvissen een zeer cruciale rol! Verbaasd of verrast? Wel, als je hierover meer wilt weten, klik dan op de WhalePooSeaumulation hiernaast en leer hoe dit kan! 

Onze vrijwilligers en studenten doen fantastisch werk, zoals hier bij Expeditie NEXT in Middelburg, 2023.

Voor klimaatbeheersing en biodiversiteit zijn gezonde oceanen van levensbelang!  

Help ons met deze kennis over te brengen!! Steeds vaker geven we workshops, lezingen en dragen we de kennis van vooral Amerikaanse en Australische wetenschappers uit. Op 01 mei staan we weer bij Expeditie NEXT in Zutphen voor duizenden leergierige kinderen. En zij steken hierbij met een grote glimlach heel veel op!  

Of geef je op voor onze Walviscursus! 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...